Profimedia, Mega Agency
DNEVNA INSPIRACIJA

Obične, a tako efektne: 6 trendi frizura koje možete nositi već sutra

Uz smišljanje modne kombinacije za svaki dan, na dnevni red dolazi kosa i pitanje 'Što danas s njom?'. Puštena kosa ili visoki rep za one dane kada je kosa već masna su klasični, ali pomalo dosadni načini pa smo uvijek u potrazi za nečim drugačijim što će nam dati novi i osvježeni izgled. Ubrzani životni stil nam ne dopušta česte odlaske na frizuru, no sami svoji frizeri možemo biti i doma, bez trošenja novca i puno vremena.

Neke od najjednostavnijih načina za stiliziranje kose smo zaboravili, a ove sezone će biti veliki trend. Sve što vam treba je nekoliko ukosnica, češalj i gumica za kosu. Ako ste u potrazi za novim idejama, donosimo ih 6, a neku od ovih frizura možete na posao nositi već sutra.

1. Niski rep

Na modnim pistama svjetskih dizajnera učestala frizura je bila ova jednostavna koju za izlaske iz kuće često izbjegavamo. Niski rep gotov je u minuti, a uredno počešljan ili čak zalizan izgleda jako dobro i primjereno svakoj situaciji. Odiše minimalizmom i elegancijom, a za kosu i vlasište je puno zdraviji nego onaj visoki od kojeg nas na kraju dana boli glava.

Fashion: street style at Milan Fashion Week 2019 outside of the Blumarine show in Milan on February 22, 2019.
22 Feb 2019, Image: 416153670, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

2. Niska punđa

Niska punđa nudi više mogućnosti za stiliziranje - od one uredne do kose skupljene u messy punđu, isto kao i niski rep je način na koji možete nositi frizuru, a izgledati profesionalno i profinjeno. Začinite ju ukosnicama ili uz vješte ruke sa svilenom maramom ili velikom gumicom.

Fashion: street style at Milan Fashion Week 2019 outside of the Armani show in Milan on February 21, 2019.
21 Feb 2019, Image: 415407186, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

3. Razdjeljak po sredini

Zdrava i njegovana kosa puštena s razdjeljkom po sredini nije revolucionarna beauty novost, ali ako ne stilizirate kosu na ovaj način i nosite razdjeljak na stranu, ovo će promijeniti vaš izgled i više nego što mislite. Izađite iz zone komfora i pokušajte promijeniti stranu na koju češljate razdjeljak, mala ali vidljiva promjena će vas iznenaditi.

4. Carrie Bradshaw kovrče

Još jednom nam je lik Carrie iz kultne serije poslužio kao inspiracija. Ove sezone trendseterice vole kovrče kakve je ona nosila u prvim sezonama serije. Ovaj stil odaje dojam bezbrižnosti, no ujedno nije neuredan, a najlakše se postiže pomoću pjene za kosu.

Street Style
Street Style, Fall Winter 2019, Paris Fashion Week, France - 05 Mar 2019, Image: 417496407, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

5. Kratki bob

Ako ste za drastičniju promjenu, bob je najbolja opcija ove sezone. Svepopularna frizura pristaje svakom i svakako će biti promjena koja će se vidjeti. Nosi se sa šiškama ili bez njih, a najbolje izgleda u messy varijanti - s laganim kovrčama koje kosi daju dodatni volumen.

6. Ukrasi za kosu

Modni i beauty svijet ove je sezone uhvatila nostalgija pa smo dodatke za kosu pronašli u djetinjstvu i vratili ih na scenu. U prvom planu su ukosnice za kosu za koje vrijedi pravilo što više to bolje, a ukosnice s biserima posebno su traženi ukras. Ovo je ujedno i najbrži način kako stilizirati kosu na trendi i drugačiji način. Uz ukosnice, na velika vrata se vratio i rajf za kosu koji postaje jedan od najpoželjnijih dodataka.

Fashion: street style at Milan Fashion Week 2019 outside of the Cavalli show in Milan on February 23, 2019.
23 Feb 2019, Image: 416738412, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Linker
25. travanj 2024 22:32