Pexels
Primjenjive odmah

Osam pravila kojih se svaka Korejka drži, a u potpunosti će vam transformirati kožu

Već vam je sigurno poznato da Korejke koriste puno preparativnih proizvoda, no ono što je još važnije jest na koji ih način koriste i kako iz njih izvlače ono najbolje. Korejska facijalistica Araceli Elchami koja radi za popularni korejski brend, otkrila je osam tajni zdrave i mlade kože koje nam zapravo i nisu toliko strane.

Već vam je sigurno poznato da Korejke koriste puno preparativnih proizvoda, no ono što je još važnije jest na koji ih način koriste i kako iz njih izvlače ono najbolje. Korejska facijalistica Araceli Elchami koja radi za popularni korejski brend, otkrila je osam tajni zdrave i mlade kože koje nam zapravo i nisu toliko strane.

Iako se korejski proizvodi mogu naći na našim kupaonskim policama, još uvijek koži ne posvećujemo dovoljno pažnje kao Korejke. Araceli Elchami, glavna facijalistica popularnog korejskog brenda Sulwhasoo, otkrila je osam tajni njege kože koje svi znaju napamet i uklapaju ih u svoj život od najmlađih dana.

1. Jedno čišćenje nije dovoljno

Jedan od najvažnijih koraka korejske njege kože je dvostruko čišćenje. Što to točno znači? "Započnite s uljnim čistačem koji će otopiti sav make-up, nečistoće i teške SPF kreme, dobro isperite lice te ga potom ponovno očistite nekim blagim gelom ili pjenom", navela je Elchami. Dvostruko čišćenje uklonit će ama baš sve što treba biti uklonjeno kako biste mogli nastaviti s rutinom.

2. Svaki proizvod ima svoju svrhu

Možda mislite da vam ne treba puno proizvoda kako biste imali zdravu kožu i to je donekle istina, ali svaki od njih ima svoju svrhu i može vam pomoći u očuvanju napetosti, jedrine i blistavosti, napominje Elchami. Vodenasti proizvodi poput tonika kožu obogaćuju potrebnom vlagom nakon čišćenja, nešto gušći serumi, zvani i refineri, zaslužni su za pročišćavanje pora i poboljšanje teksture kože. Emulzije s druge strane izgledaju više kao mlijeko nego voda i služe balansiranju sebuma i vlage u koži kako bi što bolje mogla upiti ostale proizvode.

3. Redoslijed nanošenja proizvoda je važan

Da bi proizvodi za njegu lica bili učinkoviti, od iznimne je važnosti kojim redoslijedom ih nanosite. Ako niste sigurni, provjerite njihovu teksturu. Što je proizvod vodenastiji, to se prije nanosi nego, primjerice, ulje koje obično dolazi na samom kraju rutine i "zaključava" vlagu.

4. Suplementi su novi trend u njezi kože

"Jedna od stvari koja je u Koreji sve popularnija jesu vitamini, odnosno suplementi za ljepši izgled kože", otkrila je Elchami te dodala da lijepa koža definitivno počinje iznutra. Ako vam se prehrana sastoji od premalo mikronutrijenata, dodaci prehrani mogu "popuniti praznine".

5. Piling radite s oprezom

Uklanjanje mrtvih stanica kože također je važno za njezino zdravlje i ljepotu, no Korejke znaju da s kožom ne smiju biit grube niti koristiti agresivne pilinge. "One se više okreću tekućim pilinzima, odnosno onima na bazi enzima, retinola i kiselina jer takvi pilinzi uklanjaju mrtve stanice bez oštećivanja zdrave kože", napominje facijalistica.

6. Masaža lica je tajna zategnute kože

Kao što je važno trenirati mišiće tijela kako se ne bi opustili prije vremena, isto je potrebno i s mišićima lica. Masaža lica nije komplicirana i možete je izvoditi svaku večer prije spavanja po dvije do pet minuta. "Osim što će vaše lice izgledati zategnutije i imat ćete prirodne "konture", poboljšat ćete cirkulaciju i vratiti koži zdravu boju. I još jedna važna stvar - bore će se manje vidjeti i odgodit ćete nastanak novih. Samo, budite jako nježne, ne navlačite kožu nego je tapkajte i masirajte nježnim pritiskom prstiju", objašnjava Elchami.

7. Rollere je zamijenila LED maska

Sigurno ste čuli za popularne rollere od žada za masažu, no Elchami kaže da ih je zamijenio novi, bolji beauty alat. "Radi se o LED maskama kojima su Korejke potpuno zaluđene jer bez puno truda poboljšavaju tonus kože, stimuliraju proizvodnju kolagena i ubijaju bakterije koje uzrokuju akne", ističe.

8. Zdrava koža = zdrav organizam

Korejke , ali i Korejci gledaju na kožu iz cjelokupne zdravstvene perspektive, ne samo one estetske. "Koža je najveći organ i direktno je povezana sa stanjem cijelog organizma. Njega kože za njih je produžetak uravnoteženog načina života i prehrane", kaže Elchami. Dakle, potrudite se živjeti sa što manje stresa, jedite zdraviju hranu, bavite se fizičkom aktivnošću i onda vam svi ti proizvodi za kožu možda i neće trebati.

Linker
27. travanj 2024 01:48