IMAXtree
NAPUNITE KOZMETIČKU TORBICU

Ovo su proizvodi koji će noktima vratiti sjaj

Ponekad ispod debelog sloja omiljenog laka zaboravimo na nokte i njihovu njegu koja je neizostavna pa se iznenadimo kada se oni počnu listati, promijene boju i lome se čak i pod najmanjim pritiskom.

Nasreću, postoje brojni preparati pomoću kojih ćete zadržati zdrave i jake nokte. Naravno, svaka kozmetička torbica mora sadržavati ultimativne alate za njihovo rezanje i održavanje te jednu rašpicu koju možete uvijek imati sa sobom - za rješavanje kriznih situacija.

Set za nokte Sephora (20$); Ulje za regeneraciju Anny Nail Care (39,90 kn); Krema za ruke i nokte Caudalie (104 kn); Stik za nokte s uljem neema Dr. Hauschka (89 kn); Sprej za brzo sušenje laka Artdeco (49,90 kn)

Manikerka i vlasnica Polished Beauty Bara u New Yorku Susan Nam, u čije se ruke prepuštaju brojne slavne dame, upozorila je na to da i nokte trebamo redovito "hraniti" i njegovati. Ona preporučuje da se zanoktice ne režu, već ih se treba riješiti kremama i uljima koji sadrže sastojke poput jojobe i vitamina E idealnog za održavanje prirodne jačine i vlažnosti noktiju. Njime je bogat karite maslac, jedan od glavnih saveznika u njezi kože, dok se za jačanje preporučuje i biljka neem koja u Indiji ima posebnu reputaciju.

Karite hranjivo ulje za nokte i zanoktice L'Occitane (112,40 kn); True Pearl Shine tretman za nokte Avon (48 kn); Uljni odstranjivač laka za nokte Afrodita (23,75 kn); Set za poliranje noktiju (119,90 kn)

Susan Nam preporučuje rašpice koje nisu previše grube, osobito za prirodne nokte, te njihovo redovito mijenjanje jer je to površina na kojoj se lako razviju bakterije. Lak skidajte preparatima na bazi ulja koji će odmah i njegovati površinu nokta, a za sve one koji boju nanose trenutak prije izlaska iz stana tu su i proizvodi koji ubrzavaju njegovo sušenje.

S obzirom na to da nam se približava nova modna sezona, donosimo vam i inspiraciju za manikure koje smo prošle jeseni gledali na modnim pistama, a ovog proljeća bit će hit na ulicama.

Linker
20. travanj 2024 07:15