Hanza Media/Getty Images
NAKON BOBA I LOBA

Rez za odvažne: Za pravi jesenski makeover bira se ova frizura

Iako je bob u svim svojim dužinama i dalje među hit frizurama, ove jeseni brojne su se poznate dame odlučile za nešto drastičniji rez.

Baš kao i kod boba, koji vlada nekoliko sezona, i pixie rez ima svoje kratke i duže varijante pa može pristajati svima. Kraća kosa ostavlja odvažniji dojam, dok je ona duža verzija ženstvenija i treba izgledati kao da je ošišan prije nekoliko mjeseci. Popularnost pixie frizure porasla je proljetos, ali čini se kako će upravo ove jeseni biti must have s obzirom na to da su se mnoge dame odlučile upravo za taj rez u svojem jesenskom makeoveru.

S obzirom na to da pixie ima više varijacija - od duže postepene, vrlo kratke, asimetrične pa do izbrijane - može odlično pristajati svakom tipu lica. Za one s ovalnim i okruglim licem idealne su malo duže pixie frizure, šiške na stranu bit će najbolji odabir za one koji žele sakriti dio lica, dok će vrlo kratki rezovi naglasiti nježne crte lica - baš kao u slučaju glumice Mije Farrow čija je pixie frizura jedna od kultnih zahvaljujući filmu "Rosemaryna beba". Zasluge za hit kratku kosu često su se pripisivale legendarnom frizeru Vidalu Sassoonu, ali plave uvojke skratila je sama glumica.

Mia Farrow,
Profimedia, Hollywood Archive
Mia Farrow

Ovog tjedna svi su pričali o transformaciji glumice Emilije Clarke, zvijezdi serije "Igra prijestolja", koja je svoj bob skratila u duži pixie i time se pridružila drugim zvijezdama koje tu frizuru nose već neko vrijeme. Glumica Michelle Williams već je prepoznatljiva po svojoj kratkoj plavoj kosi, a u pixie rez zaljubile su se i pjevačica Katy Perry te glumica Kristen Stewart.

WESTWOOD, CA - OCTOBER 01:  Michelle Williams attends the Premiere Of Columbia Pictures'
Getty Images
Michelle Williams

MONTE-CARLO, MONACO - SEPTEMBER 26:  Katy Perry attends the Gala for the Global Ocean hosted by H.S.H. Prince Albert II of Monaco at Opera of Monte-Carlo on September 26, 2018 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images
Pjevačica Katy Perry

TORONTO, ON - SEPTEMBER 15:  Kristen Stewart attends the 'Jeremiah Terminator LeRoy' Premiere during 2018 Toronto International Film Festival at Roy Thomson Hall on September 15, 2018 in Toronto, Canada.  (Photo by Sonia Recchia/Getty Images)
Getty Images
Glumica Kristen Stewart

Hit frizura nije promaknula ni poznatim Hrvaticama: Petra Mastelić svoju je kosu skratila još ljetos, Marijana Mikulić odlučila se za verziju s undercutom, dok se Renata Sabljak pogirala i s dužinom, ali i s bojom kose.

Zagreb, 011018.
Envy room showroom, Vlaska ulica.
Modnom revijom predstavljena nova kolekcija brenda Envy room. Na fotografiji: Renata Sabljak.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media
Glumica i pjevačica Renata Sabljak

Linker
19. travanj 2024 22:45