Unsplash
trikovi za zdravo vlasište

Šampon nije dovoljan, piling vlasišta može vam spasiti kosu: Evo zašto ga je nužno uvrstiti u beauty rutinu

Šampon je nužan za ispiranje prljavštine s kose, ali nekada sam nije dovoljan. U tom slučaju potrebno se okrenuti pilingu

Piling je beauty rutina koja se obično veže uz lice i tijelo jer pomaže održati kožu zdravom, glatkom i sjajnom. No, često zaboravljamo da i koža na tjemenu treba isti tretman jer se na njemu također talože mrtve stanice, ali i ostatke suhog šampona i proizvoda za stiliziranje šampon ne može isprati sam.

Koža je tijekom zime sklonija dehidraciji, a ovo stanje ne isključuje ni vlasište. Situacija na vašoj glavi može biti još i gora ako kosu često perete jer kombinacija tople (nekada i vruće) vode i šampona koji obično sadrže agresivne deterđente ne radi uslugu ni kosi ni vlasištu.

Unsplash

Naime, ako kosu perete svaki dan, s tjemena skidate zaštitni sloj i zapravo ga isušujete pa ono proizvodi više sebuma. Kako bi vam kosa ostala zdrava i sjajna, a tjeme čisto, bez peruti, krasta i nataloženih čestica, potrebno je redovito provoditi piling vlasišta. Možemo reći da je ovo svojevrsna detoksikacija tjemena, ali važno je napomenuti da ni s njom ne treba pretjerivati jer možete postići suprotan efekt.

Nekoliko trikova za zdravo vlasište

Trik koji će vam pomoći održati zdravo vlasište prilično je jednostavan - u malu količinu šampona dodajte pola žličice sode bikarbone, dobro promiješajte i nanesite na tjeme. Masirajte minutu kako biste potakli cirkulaciju i na kraju dobro isperite.

No, ne zaboravite da soda bikarbona isušuje pa je nemojte koristiti više od jednom u dva tjedna.

Pri uklanjanju svih nečistoća s tjemena pomoći će i sljedeći trik. Pomiješajte dvije žlice smeđeg šećera i dvije žlice usitnjenih zobenih pahuljica s malo vode i time masirajte tjeme oko dvije minute. Dobro isperite i nastavite s daljnjom njegom.

Ako volite proizvode 2u1, nabavite šampon s eksfolirajućim učinkom koji će pročistiti tjeme i potaknuti cirkulaciju.

Linker
18. travanj 2024 07:36