Od suptilnih do ekstravagantnih

Vodič za oblike noktiju: Koji su najpopularniji i kako odabrati pravi za sebe

U nadolazećoj sezoni najviše će se nositi kratki i jednostavni nokti, zatim praktični nokti ovalnog oblika i četvrtasti koji su već nekoliko godina jedni od najpopularnijih.

Trendovi u oblikovanju noktiju, baš kao oni u modi i make-upu, mijenjaju se iz godine u godinu. Oblik koji ćete izabrati ovisi i o stanju vaših noktiju, ali i obliku prstiju. U nadolazećoj sezoni najviše će se nositi kratki i jednostavni nokti, zatim praktični nokti ovalnog oblika i četvrtasti koji su već nekoliko godina jedni od najpopularnijih.

Prije nego ih krenete oblikovati, nokte dobro očistite te pilingirajte prste i kožicu nokta kako biste ju potisnuli. Nakon oblikovanja, kutikulu namažite nekim hranjivim uljem, a ruke hidratantnom kremom. Nokte je potrebno hraniti i iznutra pa u prehranu uvrstite srdele, losos, orašaste plodove, blitvu, špinat, rajčicu i jaja. Ako ne znate za koji biste se oblik odlučili, napravili smo vodič koji uključuje one najosnovnije, ali i one ekstravagantnije.

Badem

Nokti u obliku badema jedni su od najelegantnijih i njih najčešće biraju poznate dame. Ovakav ženstven i sofisticiran oblik izdužuje prste pa je odličan za žene nešto kraćih prstiju i malih dlanova. Jedina mana ovih noktiju jest da brže pucaju pa ih njegujte učvršćujućim lakovima.

Četvrtasti

U slučaju da vam se ne sviđa bademasti oblik i želite da se vaši nokti ističu, odaberite četvrtaste, pogotovo ako imate dulje i tanje prste. Njih nije teško oblikovati pa to možete napraviti i u kućnoj radinosti. Još uvijek su jedni od najpopularnijih, ali i na njih morate posebno paziti jer su podložni pucanju zbog oštrih rubova koji se mogu lako odlomiti, pogotovo ako vam nokti nisu čvrsti.

Ovalni

Ovalni nokti slični su bademastima, samo što im vrh nije toliko zašiljen. Ako volite klasičan, a opet ne dosadan stil, birajte ovaj oblik koji nije teško održavati, ali zahtijeva duljinu nokta od barem 3-4 mm.

Okrugli

Okrugle nokte najčešće biraju žene koje ne vole da im smetaju u svakodnevnom životu jer je ovaj oblik najlakši za održavanje i najsuptilniji od svih. Iako ih neki smatraju staromodnim, oni ne pucaju tako lako te su dobar izbor za sve žene sa slabim i mekanim noktima koji ne mogu puno narasti.

Stiletto

Izrazito oštrog vrha, 'stiletto' nokti već su neko vrijeme omiljeni među trendesetericama upravo zbog svog neuobičajenog i pomalo opasnog izgleda. Dakako, zbog toga su i najteži za održavanje jer šiljati vrh u svakom trenutku može postati tup pa ne funkcionira najbolje na prirodnim noktima. Ako ste oduvijek željeli isprobati 'stiletto' nokte, prepustite se profesionalnim rukama. Najbolje pristaje na dulje nokte i kraće prste.

Lijes

Nokti u obliku lijesa slični su prethodnima, samo što im je vrh četvrtast pa podsjeća na lijes. Iako ga je čak teže pogoditi od stiletto oblika, 'lijes' može funkcionirati i na prirodnim i na umjetnim noktima, samo što će na umjetnima duže trajati.

Linker
23. travanj 2024 16:43