Getty Images for Marc Cain
Novi rez, boje i friz

Zagrebački frizeri otkrivaju: U 2019. valovi i neutralne boje su out, evo što je hit

Prošlu su godinu obilježile Brigitte Bardot šiške, postepeno uklopljena boja s pramenovima i gusti i čvrsti valovi u kosi. Zaboravite što ste lani usvojili i saznajte trendove za 2019. - koji će biti najpoželjniji rez, boja i frizure ove godine, upitali smo zagrebačke frizere i kad smo sve zbrojili i oduzeli dobili smo jasnu sliku o nekoliko nezaobilaznih trendova.

Prošlu su godinu obilježile Brigitte Bardot šiške, postepeno uklopljena boja s pramenovima i gusti i čvrsti valovi u kosi. Zaboravite što ste lani usvojili i saznajte trendove za 2019. - koji će biti najpoželjniji rez, boja i frizure ove godine, upitali smo zagrebačke frizere i kad smo sve zbrojili i oduzeli dobili smo jasnu sliku o nekoliko nezaobilaznih trendova.

'Ono što nam nosi 2019. godina više je nego uzbudljivo. Od boja će se nositi toplije nijanse plave te smeđi tonovi u čokoladnim nijansama ili u kombinaciji s plavim pramenovima. Za one hrabrije, tu je nezaobilazna bakreno zlatna nijansa. Ukratko, svaki topliji ton u 2019. je dobrodošao!', uzbuđeno nam je ispričala Jadranka Pezo, vlasnica zagrebačkog lanca salona Studio Marcela koji posjećuju i brojne poznate dame poput Ane Begić Tahiri, Ecije Ojdanić, Sanje Vejnović, Ane Vilenice, Barbare Nole, Ane Maras Harmander, Alke Vuice... Kao i Slavko Sobin, Livio Badurina, Dušan Bućan.

'Ravna kosa uvijek je fashion, ali sada pogotovo i to izrazito duga, lijepo zaglađena i sjajna. Muškarcima će biti interesantno stilizirati bradu koja je prihvatljiva u svim dužinama. Oni su ti koji će ove godine itekako dominirati u fashion frizurama', napomenula je. A što je s lani tako popularnim valovima, odmah smo priupitali, a ona odgovara: 'Valovi su također u trendu, ali u puno blažoj varijanti. Nisu više onako čvrsti kao do sada, sada su lagani i opušteni. No najveći hit u 2019. je ipak 'Hollywood volumen' koji se vratio na velika vrata i postao poželjniji od valova. To je definitivno najveći trend u svijetu frizura u 2019!

Zagreb, 041018. 
Glazbeni zavod, Gunduliceva 6.
Modna revija ELFS.
Na fotografiji: revija ELFS.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Studio Marcela potpisuje frizure na nedavnoj reviji modnog dvojca Elfs u HGZ-u

A kako ćemo se šišati? 'Duži bob ponovno je in, no treba napomenuti da je najvažnije osluškivati želje klijenata te šišanje prilagoditi fizionomiji lica. Ravne i guste šiške novitet su koji prihvaća sve vise žena i apsolutni su hit', otkriva Pezo i naglašava da su Zagrepčanke prave trendsetterice i vole imati njegovanu kosu, dolaze i po dvaput tjedno na feniranja, ali i šminkanja za razne prilike.

'Kad smo kod tehnika bojenja, balayage je najčešći jer s njim se možete igrati i kreirati svašta', napominje Pezo koja frizerske trendove prati u stopu i u svako doba dana i noći ima ih u malom prstu.

Roman Milašinović, Hidden Beauty Lounge: 'Uz toplije tonove, evo nam i neonskih boja'

'Već krajem prošle godine znali smo koje ćemo trendove gledati u 2019, te sa sigurnošću možemo reći kako sivi i neutralni tonovi kose polako padaju u zaborav, a topli će tonovi doživjeti renesansu. Zanimljivo je kako nam i neonske, lude boje kucaju na vrata, pa čak i one u boji patlidžana, no najveći šok je svakako odabir prirodnih nijansi, primjerice boje šampanjca i lješnjaka.

Hidden Beauty Lounge
Hidden Beauty Lounge

Balayage i bronde kao tehnike bojanja će se i ove godine zadržati kao top odabir, jer klijentice nisu ovisne o frizeru zbog nezahtjevnog održavanje samog stila. Naše klijentice su u 2018., a i prema svemu sudeći bit će tako i u novoj godini, birati lepršave i poluvalovite frizure', rekao je frizer Roman Milašinović iz salona Hidden beauty lounge.

Hidden Beauty Lounge
Hidden Beauty Lounge

Helena Šoštarić, salon Pixy: 'Odvažite se na 'curtain' šiške s blagim razdjeljkom'

'U 2019. godini će zapravo biti teško odlučiti se za nijansu - nosit će se tople boje, no najviše ipak pastelne, bakrene, čokoladne. Od onih hladnijih - eventualno sivosrebrne. Nanosit će se u više tehnika od kojih ostaje i balayage. Valovi će i dalje biti 'in', ali puno blaži, kao i strogo ravna i zaglađena kosa. Šiške će se šišati ukoso, oštro i ravno. I tzv. curtain odnosno zavjese šiške s blagim razdjeljkom, koje nježno padaju i lijepo uokviruju svako lice, bit će također poželjne. U fokusu će biti postepeno šišanje, a za one koji vole ravno šišanje, poželjno će biti omekšati ga 'point cutom', rekla nam je Helena Šoštarić, vlasnica zagrebačkog salona Pixy. Njezinim je klijenticama, kaže, iznimno važno kakve preparate koristi i većina ih traži što prirodnije boje, bez amonijaka.

privatni album
Moderne 'curtain' šiške s blagim razdjeljkom vlasnice salona Pixy Helene Šoštarić

Većina ih zna što želi i donesu fotografiju željene frizure, no ima i onih koje s vratiju kažu: 'Radi što želiš'. Malo je, kaže, onih koje nikada ne žele ništa mijenjati. 'I da, Zagrepčanke vole čitati, ali i pričati u salonu, što mi je super jer uvijek saznam nešto novo i korisno čime mogu pomoći drugima'.

Salon Pixy

Linker
26. travanj 2024 17:17