Mia Pojatina / Instagram
čista idila

Kupa se, sunča i sladi kokosovim mlijekom: Zgodna Hrvatica beskompromisno uživa na Tajlandu

Mia je prije tjedan dana stigla na Tajland kako bi predstavila Hrvatsku na svjetskom izboru za Miss. Vrlo brzo se udomaćila pa u pauzama između priprema za izbor iskorištava toplo vrijeme za istraživanje ljepota ovog azijskog bisera.

Dok se mi u Hrvatskoj grijemo u toplim domovima i iščekujemo Božić, naša Miss Universe Hrvatske Mia Pojatina, uživa na plažama Tajlanda i priprema se za svjetski izbor Miss Universe 2018.

Mia je na Tajland stigla prije tjedan dana, a njezin je Instagram prepun fotografija koje njezini fanovi marljivo lajkaju i komentiraju. Ova 21-godišnja ljepotica rodom je iz Nove Gradiške, diplomirala je medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te svira klavir i trenira odbojku.

Izbor za Miss Universe Hrvatske nije joj bio prvi jer je 2016. odnijela titulu najljepše hostese ATP-a Umag. U pauzama između priprema za svjetski izbor, Mia s drugim kandidatkinjama ispija kokosovo mlijeko, kupa se na najpoznatijim tajlandskim plažama, divi se arhitekturi, ali i pozira na bazenu u hotelu u kojem je odsjela.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Miss Universe Croatia 2018 (@miapojatina)

"Let Thai Airwaysom protekao je savršeno i tretirali su me kao princezu, baš kao i cijelo vrijeme ovdje u Bankoku. Za nas su imali poseban šalter za kontrolu putovnica tako da sam sve formalnosti na aerodromu obavila super brzo i već sat nakon slijetanja bila sam u hotelu u centru Bankoka. Budući da sam sletjela u pet ujutro, po dolasku u hotel imala sam oko sat vremena da se istuširam i osvježim, raspakiram kofere i odmah nakon toga pridružila sam se ostalim djevojkama na doručku. Nakon toga i na tzv. „registration & fittings“, odnosno šminki i frizuri za video intervjue i službeno fotografiranje (za to su mi čak 3 puta mijenjali frizuru), isprobavanju haljina, cipela i kupaćih kostima za izbor te registraciju sa Miss Universe Organization kada sam dobila i svoju lentu. Kako je sve to potrajalo cijeli dan, nakon večere zaista sam jedva držala oči otvorenima od umora i jet laga", izjavila je Mia.

Mia Pojatina

Osim pojavljivanja u kupaćim kostimima, večernjim haljinama i razgovora sa članovima žirija, kandidatkinje će prošetati pozornicom u nacionalnim kostimima.

Predivnu zeleno-bijelu haljina sa zlatnim detaljima 'Zlatna dolina' u kojoj će Mia predstaviti ljepote Hrvatske, dizajnirala je kostimografkinja Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, a inspiracija za njezinu izradu dizajnerica je pronašla u Slavoniji.

Nakon preliminarnog natjecanja, žiri će odabrati po četiri predstavnice iz Europe, Amerike, četiri iz Afrike/Azije te još četiri najuspješnije neovisno o kontinentu s kojeg dolaze. Izbor će se održati 17. prosinca u Bankoku uz izravan prijenos na FOX televiziji, a hoće li Mia biti među 16 najuspješnijih, to ćemo tek vidjeti.

Linker
18. travanj 2024 23:23