Getty Images/iStockphoto
Top savjeti

Beauty blender može potpuno zamijeniti kistove: Znamo sedam trikova kako da traje što duže

Beauty blender odličan je make-up alat koji nam uvelike može olakšati nanošenje tekućih proizvoda na lice. Njime se postiže prirodan i ujednačen izgled bez puno truda, ali samo ako ga pravilno koristite.

Beauty blenderi u zadnjih su nekoliko godina postali nezamjenjivi alat za nanošenje svih tekućih make-up proizvoda. Dakako, kistovi su super, ali njima nekada ne možemo postići toliko ujednačen i prirodan izgled lica kao s tom simpatičnom spužvicom. Zašto je toliko posebna? Beauty blender nije obična spužvica koja je obično dolazila s puderom u kremi ili u prahu jer se ne raspada nakon nekoliko korištenja i ne upija mnogo pudera, zbog čega je vole i vizažisti, make-up gurui i beauty blogeri.

No, koliko god vam beauty blender izgledao jednostavan za korištenje, možda niste ni svjesni da ne iskorištavanje njegov puni potencijal ili vam se potkradaju greške koje previđate na dnevnoj bazi. Kako bi vam trajao što duže i bio od koristi, evo kako ga pravilno čuvati, prati i koristiti.

Redovito ga perite

Prvo i osnovno pravilo glasi: sav alat za nanošenje make-upa, uključujući i beauty blender, trebali bismo prati što češće jer se na njemu svakodnevno skupljaju bakterije, ostaci šminke, prašina i mrtve stanice kože. Ovo posebno vrijedi za one s problematičnom kožom jer korištenjem prljave spužvice osigurat ćete si još veći kaos na licu.

Budite nježni i temeljiti

Instagram Real Techniques

Kako bi vam beauty blender trajao što duže, od velike je važnosti da ste posebno nježni kada ga perete. Ako njime nanosite teške pudere koji su obično masni, najbolje ćete ga oprati deterdžentom za suđe, ali može poslužiti i običan šampon, gel za tuširanje ili onaj za pranje ruku. Blender natopite toplom vodom, na njega nanesite malo sredstva za pranje i lagano ga utrljajte u spužvicu. Isperite je pod toplom vodom i po potrebi ponovite. Također, možete koristiti i trik s mikrovalnom - keramičku posudu napunite vodom i dodajte joj malo deterdženta za suđe te u nju stavite spužvicu. Sve stavite u mikrovalnu na minutu i divite se kako je vaš beauty blender kao nov!

Čuvajte ga na suhom

Nakon što ste ga oprali, pustite neka se potpuno osuši i zatim ga čuvajte na nekom suhom mjestu do sljedećeg korištenja. Preporučuje se da to bude neka kutijica s poklopcem ili mekana vrećica (slična onoj za nakit) kako ne bi skupljao prašinu.

Koristite ga mokrog

drinkupgirls Instagram

Prije svakog korištenja beauty blender bi se trebao namočiti vodom i temeljito iscijediti jer će samo mokar dobro obaviti svoj posao. Suhi će upiti previše pudera i tekućih proizvoda i neće ih dobro rasporediti po licu.

Ne natapajte ga puderom

Jedna od najvećih grešaka u korištenju ove spužvice je stavljanje tekućeg pudera direktno na nju. Umjesto toga, puder istisnite na nadlanicu te ga prstima rasporedite po licu u obliku točkica. Tek onda ga izblendajte beauty blenderom, utapkavajući ga na lice za najprirodniji finiš.

Koristite obje strane spužvice

Beauty blender je s razlogom u obliku jajeta (neki ga uspoređuju sa suzom). Širi dio služi za korištenje na obrazima, čelu i ostalim većih površinama, dok užim možete izblendati proizvode na teško dostupnim mjestima poput kutova očiju, ispod obrva i oko nosa.

Češće ga mijenjajte

Ako se počeo raspadati i nikako ga ne možete dovoljno dobro oprati, vrijeme je da kupite novi. Obično se ovakvi alati mijenjaju svaka tri mjeseca, ali uz svakodnevno korištenje može trajati i kraće.

Linker
19. travanj 2024 15:50