Profimedia, SIPA USA
Mala škola make-upa

Beauty pogreške zbog kojih izgledate starije od svoje stvarne dobi

Izbjegavajte korektore koji su teški i presvijetli, a izmučene obrve popunite i lijepo oblikujte kod stručnjaka.

Zaista je teško povjerovati da je Jennifer Lopez punih 12 godina starija od Britney Spears te da su Gwen Stefani i Cate Blanchett vršnjakinje.

Za mladolik izgled važna je genetika, a još više zdrav život, dobra njega i pametno korištenje beauty preparata koji bi nam trebali ići u prilog, a ne raditi štetu.

Mnoge žene sasvim slučajno pri šminkanju i izboru frizure rade pogreške koje njihovom licu dodaju pet do deset godina viška pa je važno usvojiti anti-age pravila za šminkanje uz koja ne možete pogriješiti.

Želite li postići svjež i mladolik izgled, izbjegavajte ove uobičajene pogreške:

Krivi puder

Težak puder naglašava sve mane, onaj sa sjajnim česticama na masnoj koži izgleda neuredno, a puder krive nijanse na vratu ostavlja neugledne mrlje. Prije izbora pudera, naoružajte se znanjem o vlastitoj koži ite se bacite na šoping tek kad shvatite kojeg je tipa i kakve su vaše potrebe. BB kreme odličan su izbor za žene koje nemaju problema s mrljama i prištićima, jer daju blistav izgled i laskaju tenu, a ako tražite puder s boljom moći prikrivanja, zaboravite na teške, zastarjele proizvode i potražite puder svilenkaste teksture koji ne klizi s kože i decentno skriva mane.

Loš izbor korektora

Kad je korektor u pitanju, dvije pogreške su najčešće. Prva je izbor presvijetlog korektora koji na licu izgleda komično i naglašava podočnjake koje ste namjeravali sakriti. Druga pogreška vezana je uz teksturu korektora koji nikako ne bi smio biti pretežak jer će ulaziti u borice oko očiju i vašem licu u samo nekoliko sati dodati pet godina viška. Još jedna važna napomena - korektor nanosite samo uz unutarnji kut oka kako bi izbjegli 'borbu s borama'.

Iz krajnosti u krajnost

Na licu odrasle žene šljokice su nepotrebne, no to ne znači da sva šminka koju posjedujete mora biti mat teksture. Ako volite mat sjenila, obraze i usne osvježite kremastim make-up proizvodima, a ako ludujete za matiranim ruževima, oči našminkajte metalik sjenilima.

Jennifer Lopez seen wearing a see-through dress while arrives at  Nobu restaurant in Midtown, New York City
<P>
Pictured: Jennifer Lopez
<B>Ref: SPL1498761  140517  </B><BR/>
Picture by: Felipe Ramales / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Felipe Ramales / Splash News

Tužni obrazi

Rumenilo bi obraze trebalo naglasiti i osvježiti, no rijetko koja žena zna kako odabrati i nanijeti pravu boju. Izbjegnite tamne i zagasite nijanse i stroge poteze na obrazima te se naučite poigravati svetim trojstvom - bronzerom, rumenilom i highlighterom, ali u minimalnim količinama. Širokom četkom nanesite bronzer na liniju ispod jagodica, od obraza do ustiju, zatim same jagodice premažite svijetlim rumenilom te sam vrh jagodica naglasite highlighterom. Ako se ne želite zamarati s toliko šminke, odaberite kremasta rumenila u nježnim nijansama ružičaste ili boji breskve.

Teška šminka na očima

U dvadesetima je dozvoljeno sve, no kad se počnu pojavljivati prve bore, a gravitacija činiti svoje, poželjno je izbjegavati tešku šminku. Smokey eyes look zamijenite elegantnim sjenčanjem u bojama koje laskaju vašem licu, a tešku crtu olovkom na gornjim i donjim kapcima zamijenite profinjenim mačkastim tušem.

Kriva boja ruža

Za mlađi izgled, naoružajte se ruževima u boji mesa, decentnim ružičastim i nude nijansama, bojom fuksije i crvenom, a izbjegavajte zagasite smeđe nijanse, metalik narančaste ruževe zbog kojih zubi izgledaju žuto, i ruževe koji podsjećaju na korektor, kakve obožava Britney Spears.

Velike umjetne trepavice

Žene koje obožavaju umjetne trepavice trebale bi pod svaku cijenu izbjegavati neprirodno velike modele, pogotovo ako imaju male oči i spuštene kapke. Nabavite trepavice koje izgledaju prirodno i koje će oko naglasiti, a ne vizualno 'zatvoriti'.

Neuredne ili previše istanjene obrve

S lijepim, punim obrvama sve žene izgledaju mlađe, dok s pretjerano počupanim lukovima i mlade djevojke izgledaju starije. Bojanje obrva pristupačan je tretman koji jednom mjesečno možete napraviti u svakom kozmetičkom salonu, baš kao i oblikovanje koje se isplati raditi kod profesionalca. Ovi tretmani licu znaju dati efekt liftinga, i to bez odlaska plastičnom kirurgu.

Celebrities arrive to NIckelodeon 2017 Kids Choice Awards
<P>
Pictured: Gwen Stefani
<B>Ref: SPL1460590  110317  </B><BR/>
Picture by: kmj/Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
kmj/Splash News

KOSA

Kad su frizure u pitanju, izbjegavajte oštre linije, demode frizure i boje bez sjaja, decentni pramenovi, slojevite frizure i mekane šiške 'skinut' će godine sa svakog lica.

Celebrities attend the 4th Hollywood Beauty Awards 2018 at Avalon Hollywood on February 25, 2018 in Los Angeles, California.
<P>
Pictured: Jane Seymour
<B>Ref: SPL1664340  250218  </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News

Linker
13. travanj 2024 01:33