Profimedia, Cultura RM
Za lice s naslovnice

Beauty trik za smrznuti se! Vole ga najljepše žene svijeta i potpuno je besplatan

Iako je poznata po tome što voli tulumariti i preskakati "beauty sleep" model Kate Moss i dalje ima izvrstan ten. Njen trik za "jutro poslije" brz je i jednostavan te se nalazi u svačijem hladnjaku.

Nakon naporne noći, vrijeme je za beauty ritual! Kako bi se riješila natečenosti i vrećica ispod očiju Kate Moss puni svojih umivaonik hladnom vodom i ledom te u ledenu tekućinu, na nekoliko sekundi, uranja lice. Recept je to koji svojim poznatim klijenticama poput Kate Winslet, Alexe Chung i Rosie Huntington-Whiteley preporučuje i britanska vizažistica Lisa Eldridge. Britanka kaže da je za borbu protiv crvenila dovoljno prisloniti veću kocku leda na vrh gornje usnice jer se tamo nalaze receptori krvnih žila lica koje će se od hladnog tretmana stisnuti. Rezultat je sjajna koža pa taj trik često koristi i umjesto primera prije nanošenja make-upa. Osim što potiče cirkulaciju, led je sjajan saveznik u smanjenju pora i smirivanju upalnih procesa.

Lice se može masirati i kockicama zaleđenog zelenog čaja koji je poznat po svom antioksidativnom djelovanju ili, pak, kockicama zamrznutog mlijeka. Mlijeko je, naime, bogato vitaminom A koji regenerirajuće djeluje na kožu te mliječnom kiselinom koja će svojim piling učinkom omekšati kožu. Kockicu zamrznutog leda treba prisloniti na sredinu brade te kliziti po rubu čeljusti do uha, zatim prema vrhu jagodica i ispod oka te na kraju preko čela. Tako će se, za samo 5 minuta, postići učvršćujući efekt.

Prištići se uvijek pojave u krivi trenutak, zato je bitno znati kako ih se brzo i efikasno riješiti. Preporučuje se šok terapija "toplo-hladno": naizmjenično prislanjanje kockica leda i vrućih obloga na upaljeno područje, i to 6 puta zaredom. To će stimulativno djelovati na kožu lica, smanjit će se bol i upala te će se ubrzati pročišćavanje. Zalediti se može i voda u kojoj je otopljen Aspirin ili drugi sličan lijek s acetilsalicilnom kiselinom koja pomaže u isušivanju prištića.

Pravo vrijeme za ovaj tretman je nakon nanošenja seruma, jer će time sastojci prodrijeti dublje u kožu ili poslije maske, kako bi se njeno blagotvorno djelovanje njenih sastojaka time dodatno pojačalo. Čista i sjajna koža je nadomak ruke, samo trebate posegnuti u zamrzivač.

Linker
18. travanj 2024 15:29