Imamo nekoliko top proizvoda

Bundeva u službi ljepote: Uklanja mrlje, djeluje na bore, a uspješno se bori i protiv tvrdoglavih akni

Bogate antioksidansima, prepune vitamina i minerala, bundeve su poželjan sastojak u njezi lica, a pronalazimo ih u mnogim komzetičkim proizvodima od kojih smo izdvojili nekoliko najboljih.

Jedno od obilježja jeseni zbog kojeg nam padanje temperatura i nije tako mrsko (onima koji obožavaju ljeto) jesu bundeve u različitim oblicima, bojama i šarama. Osim što njima možemo ukrasiti kuću, od njih napraviti ukusne muffine, pite ili čak i smoothije, bundeve su odlične i za njegu kože.

Razlog za to jest očit - prepune su vitamina koje koži pružaju razne blagodati pa nikako ne bismo smjeli zaobilaziti kozmetičke proizvode koji sadrže ekstrakt ovog simpatičnog povrća. Bundeva je bogata antioksidansima koji sprječavaju djelovanje slobodnih radikala te sadrži enzime koji pomažu ukloniti mrtve stanice kože. Drugim riječima, u njezinom su sastavu AHA odnosno voćne kiseline, slične glikolnoj i mliječnoj, koje potiču obnavljanje stanica, poliraju kožu zbog čega ona dobiva prirodan sjaj.

Osim toga, sadrži i betakaroten - derivat vitamina A koji je poznat po tome što ublažava vidljivost bora te uklanja hiperpigmentacije uzrokovane djelovanjem štetnog UV zračenja i može. Ako ste mislili da je to sve, dopustite da vas opet iznenadimo. Bundeva sadrži i mnoštvo minerala poput željeza, magnezija, kalija i cinka, a ovaj posljednji posebno je važan jer drži sebum pod kontrolom, sprječava pojavu prištića i akni te ublažava vidljivost postojećih.

I na kraju, ne smijemo zaboraviti ni vitamin C kojeg u bundevama ima u izobilju. Naš organizam ne može ga sam proizvesti pa ga moramo unositi putem hrane i na kožu u obliku seruma, krema, tonika i maski. Ako volite kozmetiku iz kućne radinosti, umirujuću masku od bundeve lako je izraditi. Sve što vam treba jest:

  • jedna žlica kuhane bundeve
  • jedna žlica meda

Skuhanu bundevu zgnječite vilicom u pastu i pomiješajte je s medom. Masku nanesite na očišćeno lice, ostavite neka djeluje 15 minuta te lice isperite mlakom vodom. Na kraju ga osvježite tonikom i nahranite hidratantnom kremom.

Andalou Naturals maska za lice od bundeve i meda, iHerb, 81,22 kune

Drunk Elephant C-Firma Day serum s ekstraktom bundeve, 556 kuna

The Body Shop maslac za tijelo od bundeve i vanilije, 130 kuna

Apivita maska s bundevom, 39,90 kuna

Oskia Renaissance Brightlight serum s ekstraktom bundeve, 747 kuna

Elemis Superfood AHA Glow Booster, 262 kune

Kate Somerville ExfoliKate intenzivni piling, 174 kune

Linker
18. travanj 2024 09:22