Instagram

Drevni kineski alat postao je glavni beauty trend: Nekad rezerviran samo za bogate, a danas većinom rasprodan

Kristali su sastavni dio beauty tretmana već godinama, a posljednji trend koji osvaja svijet njege je Gua Sha.

Kristali se ne koriste samo za izradu nakita i u terapeutske svrhe: njihov prah je česti sastojak dekorativne i preparativne kozmetike koja je već neko vrijeme hit među potrošačima, a da pomama za njihovim djelovanjem ne jenjava dokazuje novi trend u beauty sektoru.

Radi se o Gua Sha, alatu napravljenom od kristala, koji su tisućama godina koristile bogate žene drevnih kineskih dinastija. Najčešće je izrađen od ružičastog kvarca ili žada te se njime nježno struže površina lica. Gua sha prati linije lica i vrata, masiranjem povećava cirkulaciju te zaglađuje kožu, a stimulira i nekoliko akupunkturnih točaka.

Tradicionalno se taj drevni alat koristio za smanjivanje znakova starenja, mrlja na koži i podočnjaka, a mnogi kažu kako pomaže u osvježavanju kože i zatvaranju pora. Kristalni beauty alat koristi se i u sklopu beauty tretmana u salonima: najčešće nakon čišćenja lica – kako bi povećali cirkulaciju i ubrzali oporavak kože, a odličan je i kod masaže drugih dijelova tijela poput leđa i nogu.

Među najpopularnijima je White Lotus od žada, brenda Cult Beauty, za koji treba izdvojiti oko 240 kuna, ali trenutačno je rasprodan i ima popriličnu listu čekanja.

Linker
20. travanj 2024 07:01