Livio Andrijić
Beauty dvoboj

Dvije najpopularnije maskare na strogom testu: Naša Ida nosila ih je cijeli dan, otkrijte zaslužuju li titule najboljih na svijetu

Potraga za maskarom koja diže najravnije i najtvrdoglavije trepavice može biti vrlo iscrpljujuća te za mene nema ničeg goreg kada se 'pomamim' za nekom od njih, a na kraju dana izgledam kao da je uopće nisam ni stavila ili izgledam kao panda. Zbog toga sam na test stavila jednu od najboljih maskara na svijetu - "Better Than Sex" i njezinu nasljednicu "Damn Girl!" kako bih vidjela zaslužuju li zaista tu titulu i naravno - vrijedi li ih uopće kupovati.

Maskara je jedan od beauty proizvoda bez kojeg rijetko izlazim jer se ne mogu baš pohvaliti prirodno uvijenim i ekstra dugim trepavicama i bez nje si izgledam kao da sam "gola". Tijekom godina prikupila sam već dosta "staža" u isprobavanju različitih maskara, od onih najjeftinijih drogerijskih do nešto skupljih high end maskara i moram priznati da se puno puta pokazalo da velika cijena ne znači nužno kvalitetu. Međutim, ona koja do sada nije došla na red na glasu je kao jedna od najboljih maskara na svijetu - "Better Than Sex" brenda Too Faced.

Livio Andrijić
Prije

Maskara upečatljivog naziva hvaljena je na sva usta od strane mnogih vizažistica, blogerica i ostalih ljubiteljica make-upa jer od najravnijih i najkraćih trepavica navodno napravi čudo. To je bio dovoljan razlog da je se konačno dočepam i provjerim je li sav taj hype oko nje opravdan. Osim toga, Too Faced je nedavno izbacio "Damn Girl!" maskaru kao njezinu nasljednicu pa sam odlučila napraviti usporedbu i vidjeti koja je od ove dvije bolja i isplati li ih se uopće kupovati.

14102019., zagreb.
Beauty maskara.
foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

Prije nego krenem s recenzijom, napomenula bih da prije nanošenja svake maskare uvijem trepavice jer bez ovog koraka ne izgledaju reprezentativno, čak ni s najboljom maskarom na svijetu. Na lijevo oko sam nanijela "Better Than Sex", a na desno "Damn Girl".

Too Faced "Better Than Sex"

Ono što me odmah na početku osvojilo kod ove maskare je divno, ružičasto pakiranje na koje rijetko tko može ostati ravnodušan. Maskara dolazi u zasebnoj kutijici, a sama tubica je minimalistička zbog čega djeluje vrlo luksuzno. Četkica je klasična, u obliku laganog pješčanog sata te je prilično velika, što me u početku malo razočaralo jer nemam dobro iskustvo s velikim četkicama, drugim riječima - uvijek nepotrebno zaprljam kapke. No, iznenadila sam se koliko je s njom lagano raditi.

Too Faced napominje kako "Better Than Sex" sadrži posebne polimere koje bi trepavice trebali držati na mjestu, ulje akacije koje daje volumen te peptide koji su zaslužni za njegu. Nakon prvog sloja, primijetila sam da su trepavice fenomenalno podignute i da su dobile toliko potreban volumen. Bila sam oduševljena pa sam brže-bolje stavila još jedan sloj i bila sam još zadovoljnija. Inače ne volim "efekt pauka" pa izbjegavam previše nanošenja, no čak i s dva sloja, završni efekt nije grudičasta nakupina neprivlačnog izgleda već podignute i zavodljive trepavice.

Na kraju dana, lijeva trepavica izgledala je baš kao na početku - uvijeno i voluminozno, a maskara se nimalo nije razmazala po donjem kapku što je plus. Što se tiče skidanja, bez problema sam je uklonila micelarnom u nekoliko poteza. S ponosom mogu reći da je "Better Than Sex" u potpunosti prošla test s peticom!

Cijena: 168 kuna

Too Faced "Damn Girl!"

Najnovija Too Faced maskara izgledom je nešto sjajnija od prethodnice te se od nje razlikuje u nekoliko točaka. Prije svega, kremastija je i zbog toga na četkici ostaje previše proizvoda što mi otežava brzinu nanošenja jer višak moram "obrisati" o rubove. Nadalje, četkica je nešto veća od "Better Than Sex" maskare pa sam je nanosila s više opreza.

"Damn Girl!" je napravljena s dva posebna pigmenta - jedan potpuno crn, a drugi proziran, sjajan, dobiven tehnikom tučenog topljivog voska kako bi davala volumen bez otežavanja trepavica. Nju sam također nanijela u dva sloja, no završni dojam bio je nešto drukčiji od prethodne maskare. Trepavice su i u ovom slučaju bile podignute i lijepo uvijene, ali suptilnije i prirodnije te ne toliko dramatične.

Nakon 12 sati nošenja, zbilja sam se iznenadila koliko je i ova maskara izdržljiva te sam je također s lakoćom uklonila.

Cijena: 168 kuna

Zaključak

Livio Andrijić
Poslije

Potraga za dobrom maskarom može biti prilično iscrpljujuća, zato mi je drago da sam ugrabila ova dva bisera. Bez dvojbe mogu reći da su obje maskare odlične, zbilja pružaju ono što Too Faced obećava i nisu me nimalo razočarale. Zbog dramatičnog efekta, "Better Than Sex" maskaru prije ću birati za večernje lookove, dok je "Damn Girl!" idealna za one laganije, dnevne. Ako i vi muku mučite s pronalaskom dobre maskare i imate ravne trepavice, neće pogriješiti ako uložite u bilo koju od ove dvije.

Linker
23. travanj 2024 10:12