Samo najbolje

Hladnoća i suhi zrak nemilosrdni su prema osjetljivoj koži ispod očiju: Bogate maske će vratiti vlagu i spriječiti pucanje

Njega okoloočnog područja jednako je važna kao i njega cijelog lica i tijela, posebice zato jer je koža ispod očiju tanja i osjetljivija od one na ostatku tijela, a zimi joj hladnoća i suhi zrak u zagrijanim prostorijama ne rade uslugu. Srećom, tu su maske kojima situaciju možete staviti pod kontrolu, a mi smo, kao i uvijek, izabrali one najbolje.

Dok ljeti na stanje kože utječe kombinacija znoja, krema za sunčanje, soli i samog sunca, zimi je obavijaju dva ekstrema - vanjska hladnoća i suhi zrak u zagrijanim prostorijama. Hladnoća može dovesti do pucanja, a suhi zrak do dehidracije, zato je važno redovito njegovati okoloočno područje i osigurati mu dovoljno vlage.

Kreme koje koristite za lice, pa i one specijalno namijenjene okoloočnom području, nekada nisu dovoljne i koža ih "popije" čim ih namažete. Ako imate ovakvih problema, rješenje su maske za područje oko očiju koje također smanjuju otečenost, ublažavaju "crne kolutove" i one tvrdoglave borice koje se jače vide kada ste umorni.

Maske za okoloočno područje dolaze u nekoliko varijanti - kao kreme koje se ispiru, tretmani koji se drže preko noći ili hidrogel maske u obliku flastera, natopljene tekućinom s aktivnim sastojcima. Ako želite brzinsko osvježenje, posegnite za hidrogel maskama, dok će klasične maske u kremi (bilo s ispiranjem ili bez) bogato nahraniti područje oko očiju, a efekt će trajati duže. U galeriji vas čeka naš izbor nekih od najboljih maski na tržištu.

Linker
16. travanj 2024 08:38