Pripremite ih za jesen

Ispucane i suhe usne više nisu problem: Našli smo 10 najboljih balzama, pilinga i tretmana koji će im vratiti mekoću

Osim tijekom hladnih, zimskih mjeseci, usne mogu ispucati i dehidrirati i nakon ljetnih mjeseci od kombinacije sunca, soli, SPF krema i balzama sa zaštitnim faktorom. Iako štite od štetnih sunčevih zraka, neki od ovih balzama mogu nepovoljno utjecati na usne pa je naš zadatak oporaviti ih i pripremiti za jesen.

Koža na usnicama je vrlo tanka i osjetljiva pa brže puca, a njezino stanje ovisi o količini vlage u samim usnama. Ako ne unosite dovoljno tekućine u organizam, usne će vam prve ukazati na taj problem, a kasnije i koža na ostatku tijela. Osim toga, nedostatak nekog od vitamina također može utjecati na suhoću usana, kao i uzimanje nekih lijekova, pušenje i stalno navlaživanje usana, pogotovo na hladnoći.

Kako bi vam usne ponovno bile meke i nježne, prvo je važno napraviti piling, odnosno ukloniti mrtve stanice kože. Gotove pilinge za usne, koji su obično poboljšani nekim privlačnim mirisom i/ili okusom, možete naći u skoro svakoj drogeriji, no piling možete napraviti i kod kuće od samo nekoliko sastojaka.

Sve što vam treba jest sol ili šećer, malo prirodnog, hranjivog ulja poput bademovog koje odlično njeguje suhu kožu i med koji djeluje antibakterijski. Pomiješajte sve sastojke i laganim, kružnim pokretima masirajte vaše usne minutu-dvije. Dulje od toga stvarno nije potrebno jer biste mogli napraviti suprotan efekt. Ako želite što nježniji i finiji piling, šećer ili sol dodatno usitnite u mužaru ili valjkom.

Nošenje ruževa suhe teksture također može uništiti usne pa ih je preporučljivo namazati kvalitetnim balzamom prije nanošenja bilo kojeg ruža. U galeriji vas čekaju najbolji pilinzi, balzami i tretmani za što brži oporavak suhih usana!

Linker
20. travanj 2024 06:03