Glow Recipe
Oduševit će vas

Ljeti je obožavamo jesti, a sada je koristimo i na licu: Novi moćni sastojak u njezi kože

Sve više beauty brendova u svoje proizvode stavlja ovo ljetno voće koje može potpuno transformirati kožu ako se redovito koristi. Ako i vas muče akne, suhoća ili bore, vrijeme je da u svoju rutinu uvrstite neki od proizvoda s lubenicom.

Sve više beauty brendova u svoje proizvode stavlja ovo ljetno voće koje može potpuno transformirati kožu ako se redovito koristi. Ako i vas muče akne, suhoća ili bore, vrijeme je da u svoju rutinu uvrstite neki od proizvoda s lubenicom.

Nećemo pretjerati ako kažemo da su beauty entuzijasti u posljednje vrijeme opsjednuti preparativnim proizvodima koji u sastavu imaju ukusno ljetno voće - lubenicu. Prvakinja je u hidratiziranju tijela iznutra tijekom velikih vrućina pa nije nimalo čudno što ju brendovi sve više stavljaju u svoje proizvode.

Lubenica je moćan sastojak svake kreme, maske ili tonika zbog nekoliko stvari. U njoj se osim vode nalaze i važni fitonutrijenti koji njeguju i revitaliziraju umornu, suhu, oštećenu i dehidriranu kožu.

Jedan od njih je i citrulin - aminokiselina koja pospješuje cirkulaciju te vrši laganu eksfolijaciju mrtvih stanica kože. Nemojmo zaboraviti i na likopen koji djeluje protuupalno.

Proizvode s ekstraktima lubenice odgovarat će svim tipovima kože, a posebno će se svidjeti onima koje muče akne, hiperpigmentacijske mrlje i crvenilo. Zbog svoje visoke koncentracije vlage i antioksidansa, lubenica djeluje i na bore te koži pruža blistavost i plump efekt.

Glow recipe

Jedan od najpoznatijih proizvoda s lubenicom je hidratacijska maska korejskog beauty brenda Glow Recipe koja se može nabaviti na web shopu Cult Beauty po cijeni od 332 kune. Nanosi se kao zadnji korak u večernjoj rutini kako bi do jutra koža bila bogato hidratizirana. Sudeći prema komentarima žena koje su je probale, sve su redom oduševljene.

Milk Makeup

Osim maske, brend nudi još nekoliko proizvoda s lubenicom poput hidratantne kreme, tonika i maske u gel maramici. Mladi brend Milk Makeup na tržište je izbacio vrlo zanimljiv proizvod - stik za hidrataciju lica koji ujedno i posvjetljuje, poboljšava elastičnost i hrani kožu. Možete ga nabaviti također na Cult Beauty shopu po cijeni od 269,75 kuna.

Još neki proizvodi s lubenicom:

Bliss
Bliss What A Melon Mask, Blissworld.com, 94,50 kuna

Elemental Herbology
Elemental Herbology losion s lubenicom i krastavcem, Look Fantastic, 182,60 kuna

Su-Man
Su-Man Refining Facial Polish piling, Cult Beauty, 315,40 kuna

Glow Recipe
Glow Recipe hidratantna krema, Cult Beauty, 290,50 kuna

Grown Alchemist
Grown Alchemist Watermelon & Vanilla balzam za usne, Net A Porter, 144,90 kuna

Linker
26. travanj 2024 04:18