Simona Antonović
 Simona Antonović
beauty talk

Male tajne Simone Antonović: U par koraka do savršenog make-upa

Jedna od naših najboljih vizažistkinja Simona Antonović koja od 2011. godine na Tjednu mode u Parizu surađuje s ponajboljim vizažistima popričala je s nama o svemu po malo – od toga kako pravilno staviti tuš, kako izgleda njezina beauty rutina, a koje trendove očekujemo ovog proljeća kada je make-up u pitanju.

Jedna od naših najboljih vizažistkinja Simona Antonović koja od 2011. godine na Tjednu mode u Parizu surađuje s ponajboljim vizažistima popričala je s nama o svemu po malo – od toga kako pravilno staviti tuš, kako izgleda njezina beauty rutina, a koje trendove očekujemo ovog proljeća kada je make-up u pitanju.

Top 3 beauty i make-up proizvoda bez kojih ne možete?

Beauty proizvodi kojima sam vjerna su Biologique Recherche Lotion P50, Elizabeth Arden Eight Hour Cream i L’Aventure En Primitivance uljni serum za lice.

Što se tiče make-up proizvoda, u top tri ulaze Jane Iredale Liquid Minerals tekući puder, Anastasia Beverly Hills Brow Wiz olovka za obrve i Chanel Les Beiges Lip Balm.

U čemu žene najčešće griješe pri šminkanju? Što biste im savjetovali?

Žene pri šminkanju najčešće griješe pri samoj aplikaciji proizvoda na lice. Prva od grešaka bi bila prejak pritisak prilikom aplikacije proizvoda, na primjer grubo nanošenje tekućeg pudera, zatim pogrešan odabir proizvoda za njihovu put, dob i slično. Svakoj ženi preporučujem individualno savjetovanje kod stručnjaka tj. vizažista, koji će im pomoći i objasniti koje proizvode kako koristiti za njihovo lice.

Kako šminkom istaknuti ono najbolje - s malo proizvoda postići dobar izgled?

Pri šminkanju je bitno da ujednačimo ten adekvatnom tekućom podlogom čime automatski postižemo svježiji i mladolikiji izgled. Dodatno prekrivanje podočnjaka tekućim korektorom otvorit će pogled i podariti još odmorniji izgled, no ništa bez rumenila koje daje licu izgled i dojam zdravlja. Obavezna je maskara, lagana definicija obrva olovkom za obrve u svjetlijoj nijansi od prirodnih obrva i ruž u željenoj nijansi. To je sasvim dovoljno da svaka žena zablista za svakodnevni odlazak na posao, u školu ili na kavu.

Simona Antonović
Simona Antonović

Kako izgleda Vaša beauty rutina - od skidanja šminke pa na dalje?

Prvo ide umivanje, tako skidam šminku, a uljne emulzije za umivanje koje divno otapaju sve nečistoće s lica su mi najdraže, a osobito Chanel Anti Polution Cleansing Oil. Nakon toga koristim Biologique Recherche P50 za regulaciju za eksfolijaciju kože. Zatim nanosim serume za hidrataciju Biologique Recherche – Amniotique E. i Elastine Pure, te kremu za lice, njih mijenjam svaki mjesec, a najdraže su mi Dermalogica Active Moist, L’Aventure En Primitivance uljni serum za lice, La Prairie Skin Caviar/Lux Cream, Chanel Sublimage La Creme.

Ujutro nakon skincare rutine nastavljam s make-up aplikacijom - Chanel CC krema ili Jane Iredale tekući minerali za ujednačavanje tena, popunjavanje obrva Anastasia Beverly Hills Brow Wiz olovkom za obrve, uvijanje trepavica uvijačem Shu Uemura, nanošenjem smeđe maskare Chanel Le Volume de Chanel, kremasto rumenilo Chanel Les Beiges br 23 i Chanel Les Beiges Lip Balm u nijansi light. Preko dana nekoliko puta sprejam lice hijaluronskim sprejem Novexpert.

Imate li uzore u beauty svijetu koji su vaša inspiracija?

Redovito pratim radove najboljih vizažista na svijetu, a nekima od njih sam imala i prilike godinama asistirati - Pat Mcgrath i Peter Philipsu na tjednima mode u Parizu neki su od njih.

Koji je make-up trik koji svakodnevno koristite?

Uvijanje trepavica mi doslovno promijeni oblik oka, stoga mi je jedan od najdražih trikova.

Što se uvijek nalazi u vašoj torbici?

U torbici obavezno nosim parfem, lip balm u boji ili ruž i korektor.

Koji nas trendovi očekuju u 2019. godini? Što će biti u prvom planu?

Ovo proljeće i ljeto nose se pastelne nijanse ruževa i sjenila, trenutno je popularna koraljna, no nikada se ne nose zajedno, nosite ili sjenilo ili ruž u boji.

Najviše žena ima problem sa stavljanjem tuša - koja je Vaša tajna za savršenu liniju?

Svakodnevna praksa i dobar tuš.

Linker
26. travanj 2024 02:14