Za kožu samo najbolje

Najboljih 10 veganskih beauty brendova u koje se isplati uložiti

S pojmom 'veganski' sigurno ste već upoznati, a u beauty industriji označava proizvode koji nisu testirani na životinjama niti sadrže sastojke životinjskog podrijetla poput meda, želatine, pčelinjeg voska, svile, jaja i ostalog te su zbog toga bolji za našu kožu i etički prihvatljivi.

Međutim, danas je dosta teško odrediti koji su beauty brendovi zaista veganski, a koji se samo pretvaraju kako bi prodali što više proizvoda. Dakako da po trgovinama ne hodamo s povećalom i dubinski analiziramo sastav svakoga od njih jer bismo izgubili puno vremena i živaca.

Iako se na veganstvo još uvijek gleda kao na pomodarstvo, veganski proizvodi su sigurno bolji za našu kožu nego oni sa štetnim sastojcima poput raznih konzervansa, umjetnih bojila, deterdženata, iritansa i slično. Osim toga, proizvedeni su na etički prihvatljiv način, iako cruelty free proizvod ne mora nužno biti i veganski te obrnuto.

Ako biste dosadašnje make-up proizvode željeli zamijeniti onim veganskim, napravili smo popis veganskih beauty brendova koji će vam dobro doći kada se odlučite na šoping.

1. Cover FX

Poznat po svojim Custom Enhancer Drops highlighterima, Cover FX potpuno je veganski i cruelty free. Nudi širok raspon nijansi pudera i korektora zbog čega je omiljen među vizažistima i ljubiteljima kozmetike.

2. Eco Tools

Eco Tools već je godinama u stalnoj postavi kozmetičkog ormarića mnogih beauty entuzijastica, a sve zbog zbog odličnih veganskih i cruelty free sintetičkih kistova za nanošenje make-upa. Tijekom godina u kolekciju su uvrstili i spužvice, aplikatore i proizvode za pranje kozmetičkih pomagala.

3. Alva

Brend Alva, koji je dostupan i Hrvatskoj, prvi je u Europi lansirao kolekciju dekorativne kozmetike čiji proizvodi svi nose organski i veganski certifikat. Osim dekorativne kozmetike, nude i preparativne proizvode poput dezodorana, krema za lice i tijelo, anti-age liniju i drugo.

4. Dr. Haushka

Dr. Haushka je vrlo transparentan brend što se tiče navođenja sastojaka u svojim proizvodima. Iako nisu svi veganski, apsolutno su svi cruelty free. Na ovom linku možete pronaći popis njihovih veganskih proizvoda.

5. Inika

Jedan od popularnijih veganskih beuaty brenda zasigurno je Inika, iako se u našim kozmetičkim krugovima rijetko spominje. Njihova kolekcija sadrži sve od tekućih pudera, preko highlightera do super pigmentiranih ruževa.

6. Kat Von De Beauty

Prošle je godine popularna vizažistica Kat Von De najavila da će reformulirati cijelu kolekciju vlastite istoimene kozmetike kako bi svi proizvodi bili veganski. Taj proces će trajati neko vrijeme, ali na stranici brenda mogu se naći proizvodi označeni s #VeganAlert koji već jesu potpuno veganski.

7. Skyn Iceland

Njihove maske za lice dosegle su već kultni status i to ne bez razloga. Osim što su njihovi proizvodi veganski i cruelty free, mogu se pohvaliti nekim od najučinkovitijih sastojaka u borbi protiv bora i dehidrirane kože - mineralnom vodom iz Islandskih izvora, divljim islandskim bobicama punih antioksidansa te umirujućih algi i mahovine.

8. Pacifica

Potpuno veganski Pacifica proizvodi osvajaju svojim sastavom, ali i veselom ambalažom. Osim dekorative imaju i preparativu, a posebno su popularne maramice za uklanjanje šminke.

9. Milk Makeup

Ovaj mladi beauty brend, o kojem smo već pisali, uspio je u dvije godine oduševiti čitav kozmetički svijet. Ne testiraju na životinjama, a od proljeća 2018. su potpuno veganski. Osim toga, njihovi proizvodi se lako nanose 'u hodu', što im je još jedna prednost u moru raznih brendova.

10. Aesop

Još jedan brend koje beauty influencerice masovno koriste može se ponositi 100 posto cruelty free i veganskim statusom, a osnovan je još daleke 1987. godine. Njihove smeđe, jednostavne bočice mogu se naći u mnogim kupaonicama, a možda ste ih primijetili i u toaletima naših kafića.

Linker
19. travanj 2024 15:07