Reuters
TRETMANI I PREPARATI

Ne vjerujte zvijezdama kada kažu da je tajna njihove blistave kože u vodi

Zvijezde nas vole uvjeravati da je za njihov idealan izgled najviše zaslužno ispijanje nebrojenih čaša vode, ali istina je daleko od toga.

Na pitanje koji je njihov najbolji beauty savjet ili tajna blistave kože, većina celebrityja naglašava veliku važnost hidratizacije. To sve i nije toliko čudno s obzirom na to da je trenutačno u trendu "ne truditi se previše oko izgleda" pa nas vole uvjeravati kako je za njihovu njegovanu kosu i sjajnu kožu zaslužna upravo velika količina pića bez kojeg ne možemo. Ipak, voda nije nikakva beauty tajna - radi se o ljudskoj potrebi koja može pripomoći boljem stanju kože, ali nema anti-aging svojstva, ne zateže kožu i ne obnavlja ispucalu kosu.

Ako ona nije tajna njihovog dobrog izgleda, pitate se što je? Zapravo, mnogo toga, a većinu si rijetko tko može priuštiti. Beauty profesionalci brinu se o njima, nutricionisti određuju zdravu prehranu, redovito odlaze na tretmane čišćenja lica, koriste lasere, ali i stvarno dobre, i skupe, linije za njegu kože.

Iako će mnogi od njih i dalje ustrajno tvrditi da je hidratizacija najbolji savjet koji imaju, u svojoj će kozmetičkoj torbici skrivati hidratantnu kremu za lice za koji su izdvojili 700 dolara ili pak postati zaštitno lice proizvoda - i to neće biti voda.

Idući put kada se zapitate koje su njihove tajne, preskočite cijeli taj dio naricanja o pozitivnim stranama vode i sjetite se da su oni rješenje pronašli u poprilično skupim preparatima i tretmanima. Voda možda je osnova života, ali osnova njihove kupaonice su - luksuzni proizvodi. Pogledajte što zvijezde koje na sva usta hvale vodu zapravo koriste.

Gwyneth Paltrow

Američka glumica na svojem je Instagram profilu jednom prilikom otkrila kako vjeruje da je voda "puna izlječive snage", to je podržala hashtagom #iLoveWater i usput naglasila da i "voda ima osjećaje". Ali osim u izlječivu vodu, Paltrow vjeruje i u snažne laserske tretmane koji zatežu kožu, a vjerna je i proizvodima koje je sama kreirala: u suradnji s brendom Juice Beauty lansirala je organsku i vegansku kolekciju, a ima i vlastitu GOOP liniju za njegu kože.

Reuters

Goop by Juice Beauty, (90 - 140$)

Jennifer Aniston

To što glumica Jennifer Aniston stalno promovira pozitivne učinke vode nije toliko čudno s obzirom na to da je ambasadorica brenda Smartwater od 2007. godine. "Neprekidno pijem vodu. Popijem i pet boca dnevno. Radi se o navici, ne smijemo biti lijeni kada je u pitanju hidratizacija" - izjavila je američka glumica koja, osim vode, za mladolik izgled koristi i CACI laser kojim postiže facelift bez odlaska pod nož te Mila Moursi Lifting serum za koji izdvaja 440 dolara.

Reuters

Mila Moursi Lifting serum, (440$)

Kim Kardashian

Za "slavni sjaj članica obitelji Kardashian" zaslužna je hidratizacija - otkrila je prije nekoliko godina Kim Kardashian. Iako sigurno pazi da unosi dovoljno vode, reality zvijezda radi i mnogo drugih stvari. Na primjer, bila je vjerna vampirskom tretmanu lica, ima svojeg dermatologa Howarda Lancera, a uz sve to koristi Guerlain Orchidée Impériale kremu od 455 dolara.

Getty Images

Orchidée Impériale krema (455$)

Gabrielle Union

- Najveća promjena u tridesetima je to što sam počela piti skoro četiri litre vode i to je moje najbolje tajno oružje protiv bora - Izjavila je Gabrielle Union koja je cijelo desetljeće bila zaštitno lice brenda Neutrogena i nedavno priznala da je i dalje vjerna njihovim proizvodima.

Getty Images

Neutrogena (21,99$)

Joan Smalls

Manekenka Joan Smalls stalno pazi da pije dovoljno vode, osobito kada putuje - tada se trudi nadoknaditi gubitak i posebno vodi računa o hidratiziranosti. Ipak, poznati model je bila zaštitno lice brenda Estée Lauder, a nedavno je kao rješenje za ispucalu kosu preporučila masku od avokada, maslinovog ulja i jaja.

Reuters

Estée Lauder Advanced Night Repair, (65$)

Rosie Huntington-Whiteley

- Čim se probudim trudim se popiti litru vode - osnovna je beauty tajna manekenke Rosie Huntington-Whiteley koja, osim brojnih suradnji s kozmetičkim brendovima kao što su Burberry Beauty, ModelCo, Moroccanoil, ima i vlastitu beauty liniju Rosie For Autograph. Isto tako, Rosie se rado prepušta u ruke celebrity kozmetičarki Shani Darden i njezinim proizvodima.

Reuters

Resurface by Shani Darden, (95$)

Olivia Culpo

- Spavajte čim više i pijte mnogo vode - to je prvi savjet modela i glumice Olivije Culpo, ali u njezinoj kozmetičkoj torbici skrivaju se proizvodi brojnih beauty brendova kao što su Clarins, Charlotte Tilbury, Sk-II i Kat Burki.

Reuters

Charlotte Tilbury krema, (100$)

Elle Macpherson

Beauty tajna Elle Macpherson vrlo je slična dosadašnjima. Ona kaže da su najjednostavniji trikovi za dobar izgled tri litre vode dnevno i sedam sati sna. Ipak, u cijeloj priči se skriva Super Elixir - dodatak prehrani opisan kao prirodan multivitamin u vlasništvu brenda WelleCo, koji je djelomično i u njezinom vlasništvu. Uz sve to, strogo se drži alkalne prehrane, a ne propušta ni masažu koja je odlična za cirkulaciju.

Getty Images

WelleCo Super Elixir, (135$)

Naomi Campbell

Manekenka Naomi Campbell tvrdi da zbog unosa mnogo vode i izbjegavanja šećera ima sjajnu kožu. Ali to nije sve - supermodel redovito odlazi na čišćenje lica kod Tracie Martyn, obožava hidratantnu kremu Rescue, a čak je priznala i da povremeno koristi ljepljivu vrpcu kako bi zategnula kožu.

Getty Images

Tracie Martyn krema za lice, (108$)

Miranda Kerr

Australska manekenka, pak, posebno pazi kakvu vodu pije i u kakvoj se tušira - Miranda Kerr voli samo pročišćenu i alkalnu vodu zbog čega svugdje ima filtere. Ipak, Kerr je i velika promotorica Kora Organics linije za njegu kože koju je lansirala 2009. godine.

Reuters

Hidratantna krema Kora (65$)

Linker
14. travanj 2024 06:58