INTENZIVNE BOJE

Neonski val: Nemojte se izgubiti u moru raznoraznih nijansi - jedna će biti dovoljna

Naizgled suviše odvažne, no u stvari idealne i za početnike; neonske boje hit su ljeta 2019., što se moglo vidjeti i na svjetskim Tjednima mode za aktualnu sezonu.

Vizažisti su na revijama brendova Byblos i Cividini modelima uokvirili oči plavim i zelenim nijansama, dok je ostatak lica bio tek minimalno našminkan. Nakon toga je krenuo pravi neonski val i u svakodnevnom životu: influencerice na društvenim mrežama među prvima su prigrlile trend intenzivnih boja, koje su sada preplavile police drogerija i parfumerija. Pritom, umjesto da se izgubite u moru raznoraznih nijansi, odaberite jednu - i to je posve dovoljno da bi se postigao trendovski efekt.

Model backstage
Byblos show, Backstage, Spring Summer 2019, Milan Fashion Week, Italy - 19 Sep 2018, Image: 387414553, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Ljubiteljice maksimalizma na licu kombiniraju nekoliko neonskih nijansi

Na kapak ih je praktično nanijeti tapkanjem, a za manje upadljiv izgled može se povući i linija tušem neonske nijanse. Neon je poželjan i na usnicama, sa žarkim ružičastim i narančastim ruževima, koji su idealan dodatak za ljetne modne kombinacije. Na kraju preostaju samo nokti, a nijanse limun-žute i travazelene popularan su dnevni izbor.

PARIS, FRANCE - JUNE 23: Bella Hadid and Luka Sabbat, are seen in the streets of Paris after the Dior Homme show, during Paris Men's Fashion Week Spring/Summer 2019  on June 23, 2018 in Paris, France. (Photo by Claudio Lavenia/GC Images)
GC Images

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06:  Kristen Stewart attends The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Dia Dipasupil/FilmMagic)
FilmMagic

Maksimalistički pristup bi spojio oči, usnice i nokte u fantastičnu eksploziju boja, no i u slučaju minimalizma vrijedi isto pravilo: sve osim neona na licu mora biti pročišćeno, što prirodnije i laganije. Prije svega ljeto je pa teškom make-upu naprosto nema mjesta.

Le Vernis Neon ‘Techno Bloom’ lak za nokte 211 kn CHANEL

Soul Mate ‘03’ sjenila za oči u olovci 135 kn NAJ OLEARI

Art Library ‘It’s Designer’ paleta sjenila za oči 490 kn MAC

Paleta Off Tropic 168,90 kn NYX

Khol Kajal ‘52 Mediteranneo’ olovka za oči, 150 kn DIEGO DALLA PALMA

Listen Hard Girl ‘I’m Hot RN’ tekući ruž za usne koji svijetli u mraku 70 kn INC.REDIBLE

Minimalist Whipped ‘Chiyoko’ rumenilo u pjenici 339 kn SHISEIDO

Neon ‘Aloha’ lak za nokte 15,30 kn DERMACOL

Baewatch Vivid Liquid Eyeliner Trio set tuševa za oči 250 kn FENTY BEAUTY

Baewatch Vivid Liquid Eyeliner Trio set tuševa za oči 250 kn FENTY BEAUTY

Ocean Blue višenamjenska pigmentna pomada 59,99 kn REVOLUTION PRO

Pump Up The Volume lak za nokte 100 kn O •P • I

Linker
19. travanj 2024 17:34