Našli smo top proizvode

Njega kože elektrolitima novi je trend za kojim su se mnoge beauty insajderice već pomamile

Sezona grijanja je pred nama, što znači da će naša koža ponovno trpjeti posljedice izloženosti suhom zraku, ponajviše gubitak vlage. Zbog toga je važno da naša beauty rutina uključuje redovitu konzumaciju vode, ali i nanošenje proizvoda koji nam mogu pomoći u održavanju hidratacije, među kojima prednjače oni s elektrolitima - tvarima bez koje naš organizam ne može funkcionirati.

Kada govorimo o njezi i zdravlju kože, jedan od najvažnijih koraka za održavanje njezine napetosti, jedrine i blistavosti jest redovita hidratacija. Većinu vode crpimo putem njezine direktne konzumacije, no nekada ni to nije dovoljno za kožu.

Zbog toga je važna svakodnevno nanositi bogate hidratacijske serume, tonike i hidratantne kreme koje će koži dati optimalnu razinu vlage. Kako nam se približava sezona grijanja, koža je zbog suhog zraka izloženija gubitku vlage i zbog toga postaje ljuskava, suha, a bore se brže stvaraju.

Unsplash

Trend koji je sve rašireniji među beauty insajdericama i može vam pomoći zadržati vlagu tijekom cijele sezone jest njega kože elektrolitima. Elektroliti su tvari otopljene u tjelesnim tekućinama i potrebni su nam za funkcioniranje organizma, a gubimo ih najčešće znojenjem i mokrenjem. To su natrij, kalij, kalcij, klorid, željezo, magnezij, cink i drugi mikroelementi.

Beauty svijet prepoznao je važnost ovih tvari pa su se na tržištu pojavili proizvodi koji sadrže elektrolite i koje bismo trebali uvrstiti u našu rutinu njege lica pa smo izabrali neke od njih.

 

Elemis BIOTEC Skin Energising čistilica, Look Fantastic, 427 kuna

Estee Lauder Refresh Perfecting Mist, Look Fantastic, 194 kune

Elemis BIOTEC Skin Energising dnevna krema, Look Fantastic, 790 kuna

 

 

Algenist SPLASH Absolute Hydration Replenishing noćna maska, Cult Beauty, 365 kuna

Paula's Choice Water-Infusing Electrolyte krema, 220 kuna