iMAXtree
GLORIA

Novi puderi na tržištu koji uvjerljivo prikrivaju nedostatke na koži

Iako su kremastih i tekućih tekstura, s novim puderima nema pretjeranog sjaja na licu, a najnoviji hit su podloge koje se doslovno nanose - na kapaljku.

I kad ima samo pet minuta da bi se uredila za izlazak, Eva Herzigova ne propušta nanijeti tekući puder na lice. Nekadašnjem top-modelu, koji danas nastupa samo u ulozi ambasadorice kozmetike Dior, to je ključni proizvod ne samo za šminku, nego i za njegu. Jer u posljednje vrijeme puderi obavljaju mnogo više funkcija od dekorativne: konkretno, Evin omiljeni Dreamskin Perfect Cushion ima dva snažna aktivna sastojka - longoza i opilia - koji poput ozbiljne anti-aging njege djeluju na bore, tamne mrlje, crvenilo i nedostatak blistavosti. U njemu je još jedna inovacija - spužvasti jastučić - koji je posljednjih mjeseci postao globalni hit. On, naime, služi i kao aplikator, i kao filter koji pri potisku regulira količinu pudera. Inspirirani Beauty Blenderom, popularnom spužvicom za nanošenje podloge, mnogi su ove sezone lansirali slične proizvode - od Lancomea i L’Oreala do Bobbi Brown i Estee Lauder, čiji je Double Wear jedan od najpraktičnijih u toj kategoriji.

Svi su oni, zapravo, vrlo praktični i jednostavni za korištenje, a žene ih vole jer nema opasnosti od izlijevanja u torbici (za razliku od klasičnog tekućeg pudera u staklenci ili tubici). Druga novost u kategoriji tekućih podloga je tehnologija ‘kapljica’ - dakle, vrlo tekuće agregatno stanje pudera, osmišljeno radi boljeg doziranja proizvoda i kombiniranja s drugim proizvodima. Intenzitet prekrivanja ovisi o količini kapljica - od laganog dnevnog do jačeg večernjeg make-upa - što omogućuje NYX Total Control Drop. Slično je i s Clinique Blend It Yourself, samo što se on miješa s kremom za lice: više kapljica, bolje prekrivanje - i obrnuto.

Jastučići

Kremaste teksture različitih gustoća nalaze se ispod jastučića od spužvastih materijala, koji služi kao filter jer regulira količinu istisnutog pudera - a u nekim slučajevima i kao aplikator. Spretno i praktično rješenje za torbicu.

1. GIVENCHY Cushion - no umjesto jastučića je perforirana metalna ploča (391 kn). 2. DIOR Dreamskin Cushion u funkciji antiaging tretmana i podloge (382,90 kn). 3. L’OREAL PARIS Nude Magique jastučić, limitirana edicija (99,90 kn) 4. BOBBI BROWN Retouching Wand korektor (345 kn). 5. ESTEE LAUDER Double Wear Nude (395 kn)

Tekući puderi

Obogaćene novim sastojcima - od hijaluronske kiseline do biljnih ulja - tekuće podloge danas funkcioniraju poput pravih anti-aging krema.

CHANEL Sublimage Le Teint vrhunska njega i prekrivanje (1034 kn); DEBORAH 24 Ore Care Perfection s hijaluronskom kiselinom (109,90 kn); SISLEY Sisleya Le Teint s instant efektom pomlađene kože (929 kn); GUERLAIN Lingerie de Peau korigira, zaglađuje i hidratizira (399 kn); GIORGIO ARMANI BEAUTY Power Fabric postojana podloga iznimne moći prekrivanja (399 kn); Lagani puder s blistavim efektom (403 kn)

MAYBELLINE Fit me za potpuno prekrivanje s mat efektom (54,90 kn); BOURJOIS Healthy Mix - kombinacija pigmenata i vitamina (116,90 kn); CLINIQUE Blend It Yourself Pigment Drops (10 ml, 178 kn); NYX Total Control Drop - jedna kap za lagano prekrivanje, a tri za intenzivno (118,90 kn); LANCOME Teint Idole Ultra Wear u novih 9 nijansi (376 kn)

Kompaktni

Najtradicionalnija tekstura koja danas najčešće služi kao matirajuća podloga za rumenilo, a nekad i kao highlighter - ako je obogaćena reflektirajućim česticama koje privlače svjetlost na lice.

MAC puder i highlighter u jednom iz linije Caitlyn Jenner (268 kn); COLLISTAR svilenkasti kompaktni puder (270 kn); RIMMEL Lasting Finish puder otporan na znoj i toplinu (69,90 kn); CHANEL Les Beiges za efekt zdravog sjaja na licu (405 kn); ESSENCE korektor i kompaktni puder u jednom (23,90 kn); CATRICE matirajući puder s postojanošću do 12 sati (27,90 kn)

Korektivni

Karakterizira ih visok stupanj prekrivanja - ožiljaka, udubina i izbočina na koži - ali i lagane teksture zahvaljujući kojima lice ne izgleda poput maske.

1. LA ROCHE-POSAY Toleriane Teint obogaćen termalnom vodom (164,42 kn). 2. AVENE Couvrance kompaktni krem puder (159,89 kn). 3. VICHY Dermablend Fluid korektivni puder za blaže nepravilnosti (171,96 kn)

Linker
16. travanj 2024 17:39