Getty Images
Vaš BFF iz kozmetičke torbice

Pet jednostavnih trikova s korektorom koji će vam pomoći da transformirate lice

Jednom kad kupite dobar korektor i svladate osnove, isprobajte ga i na pet netipičnih načina zbog kojih ćete ga zavoljeti još više.

Korektor, jednostavan beauty proizvod koji se u originalnom izdanju koristi za prikrivanje podočnjaka i prištića, mogao bi postati vaš najbolji beauty prijatelj, samo ako naučite kako stručno baratati njime.

Kod kupovine korektora cijena nije toliko bitna, no postoji nekoliko stvari na koje bi trebali obratiti pažnju.

Nijansa korektora mora biti dva tona svjetlija od vaše kože, ali ne i više od toga jer će 'bijele mrlje' na licu privlačiti pažnju na sve što ste željeli sakriti.

Close-up of make-up concealer sticks in different shades of beige
Getty Images/iStockphoto

Gusti korektori odlični su za prikrivanje prištića i tamnih mrlja, ali ne i za područje oko očiju, jer će se skupiti u naborima i isticati bore. Za prikrivanje podočnjaka birajte tekuće korektore koji se nanose uz pomoć kista ili spužvice te zapamtite zlatno pravilo - korektorom nikad nemojte premazivati kožu uz vanjski dio oka, gdje su bore i najvidljivije. Korekto se nanosi samo uz unutarnji kut očiju.

18-11-2017

Gwyneth Paltrow writes
Profimedia, Planet

Još jedna važna napomena - za najbolji učinak, korektor nanesite nakon pudera, pri samom kraju šminkanja.

Jednom kad kupite dobar korektor i svladate osnove, isprobajte ga i na pet netipičnih načina zbog kojih ćete ga zavoljeti još više.

ZA VIZUALNO POVEĆANJE USANA

Nakon iscrtavanja olovkom i premazivanja usana ružem, tankim kistićem na kupidov luk nanesite liniju korektora, a zatim prstom nanesite malu količinu na sredinu donje usne te razmažite kako bi se boja stopila s ružem. Usne će vam u trenu izgledati veće, punije i privlačnije.

ZA VIZUALNO SUŽAVANJE NOSA

Nakon šminkanja, korektorom prijeđite duž kosti nosa i zatim prstom utapkajte proizvod u kožu. Nos će izgledati tanje i elegantnije. Važna napomena; ako imate dugačak nos, korektor premažite samo na dvije trećine kosti, a vrh nosa ne dirajte.

Profimedia

ZA FIKSIRANJE SJENILA

Primeri za kapke odlična su stvar, ali lako ih može zamijeniti i skroman korektor. Prstima ili spužvicom ravnomjerno nanesite korektor na kapke, a tek onda krenite sa šminkanjem očiju.

ZA UKLANJANJE ZNAKOVA BOLESTI I MAMURLUKA

Ako vam se čini da izgledate umorno i bolesno, isprobajte mali trik za koji će vam biti potrebno samo desetak sekundi. Korektor nanesite uz vanjske strane nosnica i utapkajte prstima. U trenu ćete izgledati svježe!

ZA OBRVE SUPERMODELA

Kad dotjerate i iscrtate obrve, nemojte zaboraviti ispod donje strane nanijeti i tanku crtu korektorom. On će naglasiti linije obrva i vizualno 'razvedriti' pogled.

Beauty portrait of female face with natural clean skin
Getty Images/iStockphoto

Linker
18. travanj 2024 10:43