SplashNews.com
pincete u ruke!

Pet zlatnih pravila: Uz ove savjete za oblikovanje obrva više ih nikad nećete previše počupati

Postoji li žena koja baš svaki put uspijeva počupati obrve onako kako je zamislila? Loša pinceta, brzopletost i pogrešne metode najčešći su krivci za nepravilno počupane obrve, no ta se muka može izbjeći ako usvojite sljedećih pet pravila.

U proteklih nekoliko godina u modu su se napokon vratile lijepe prirodne obrve koje na privlačan način uokviruju oči, a lice naizgled čine mlađim.

Nakon zahtjevnih devedesetih u kojima su se obrve svakodnevno čupale kako bi izgledale poput tankih lukova, na snazi je natural look sa sloganom - 'što gušće, to bolje, samo da je uredno'.

Naravno, i guste obrve zahtijevaju puno posla, koji počinje s najvažnijim korakom - čupanjem, pri kojem su najizglednije greške u koracima.

Sanjate li o predivno počupanim obrvama koje sami možete oblikovati i kod kuće, usvojite nekoliko zlatnih pravila koja će vam pomoći da postignete glamurozan izgled obrva, kakav njeguju celebrity cure poput Kendall Jenner i Ashley Graham.

Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala in NYC

Pictured: Ashley Graham,Ashley Graham
Isabelle Boemeke
Mica Arganaraz
Kate Moss
Amber Valletta
Charlotte Gainsbourg
Kate Bosworth
Mindy Kaling
Uma Thurman
Gabriela Hearst
Zo? Kravitz
guest
Kerry Washington
Corey Gamble
Kris Jenner
Scooter Braun
Yael Cohen
Ref: SPL1695496 070518 NON-EXCLUSIVE
Picture by: SplashNews.com

Splash News and Pictures
Los Angeles: 310-821-2666
New York: 212-619-2666
London: 0207 644 7656
Milan: +39 02 4399 8577
Sydney: +61 02 9240 7700
photodesk@splashnews.com

World Rights
SplashNews.com

1. Vratite se korijenima i naučite trik s olovkom

Ovaj trik je star, ali uvijek pali! Ova jednostavna metoda u samo tri koraka pokazat će vam koji bi vam oblik obrva najbolje pristajao, prema crtama vašeg lica.

POSTUPAK: Prislonite olovku uz kost nosa i pogledajte gdje se vrh olovke nalazi uz obrve. Na ovom mjestu one bi trebale počinjati. Zatim od nosa okrenite olovku tako da se njezina sredina nađe na sredini zjenice oka. Vrh olovke koji se u tom trenu nalazi na obrvama, pokazat će vam gdje bi trebala biti njihova najviša točka. Nakon toga okrenite olovku prema vanjskom rubu oka i označite točku na kojoj se vrh olovke u tom trenu nalazi na obrvama. Na tom mjestu one bi trebale završavati.

2. Očistite dlačice

Nikad nemojte čupati iscrtane obrve - velika je vjerojatnost da ćete pogriješiti i počupati previše ili u krivom obliku. Stručnjaci tvrde da su čiste, nenašminkane obrve najbolje za oblikovanje.

3. Nabavite bijelu olovku

Prije čupanja, bijelom olovkom iscrtajte oblik koji želite dobiti. Ta šablona pomoći će vam da dobijete rezultat kojem ste se nadali, i da izbjegnete efekt različitih obrva.

4. Uložite u kvalitetnu pincetu

Bez tog, osnovnog alata, teško je lijepo počupati i oblikovati luk obrva.

5. Poštujte 'pravilo s dvije dlake'

Stručnjak za obrve Kelli J. Bartlett za portal In Style otkrio je jednostavan trik: "Nikad nemojte čupati više od dvije dlake odjednom, jer ćete u protivnom lako pretjerati".

Linker
16. travanj 2024 07:27