Getty Images/iStockphoto
DIY TRETMAN

Piling od rajčice i šećera nikad nije bio popularniji

Internet vrvi brojnim DIY tretmanima koji su idealni za sve one koji vole smiksati svoje proizvode za njegu kože, a osobito su popularni različiti pilinzi koje možete napraviti od namirnica koje se nalaze u vašoj kuhinji.

Jedan od trenutačno najpopularnijih je piling od šećera i rajčice. Iako je beauty blogerica Tanutalks video objavila još lani i dalje je vrlo popularan i ima više od 3.3 milijuna pregleda. Recept je vrlo jednostavan: prepolovite rajčicu, viljuškom je izbodete tako da lakše pusti sok, umočite je u šećer i nakon toga njome masirajte lice. "Kućni" piling djeluje vrlo učinkovito jer je šećer prirodni piling, a rajčice obiluju antioksidansima te imaju astringenta svojstva, odnosno zatvara pore na licu. Ipak, dermatolozi naglašuju da treba pripaziti s domaćim preparatima.

Šećerni piling koži pomaže na dva načina: zrnca šećera nježno ljušte kožu i prirodan su izvor alfa hidroksi kiseline, koja topi veze između mrtvih stanica i vanjskog sloja kože. Rajčice su prirodan izvor brojnih antioksidansa, uključujući i likopen koji smiruje upale i štiti je od štetnih slobodnih radikala. Ali dermatolozi ističu da s tretmanom treba pripaziti, osobito ako imate osjetljivu kožu. Naime, rajčice su poprilično kisele i mogu prouzročiti iritaciju osjetljive kože.

Linker
20. travanj 2024 09:33