Neizostavni dio rutine

Pomlađuju, obnavljaju i hidratiziraju kožu dok spavate: Najbolje noćne maske u koje vrijedi uložiti

Ako već niste, u rutinu njege lica svakako biste trebali uvesti i noćne maske koje svojim aktivnim sastojcima prodiru duboko u kožu i pomažu u njezinu obnavljanju.

Svima nam je već poznato da se koža najviše obnavlja tijekom noći. Na njoj se prvo vide negativni učinci stresa i zagađenja pa je od velike važnosti da si priuštimo dovoljnu količinu sna kako bismo sljedećeg dana bili svježi za sve izazove. Noćne maske odličan su saveznik u borbi protiv sive, umorne kože zato bismo ih trebali koristiti barem dva puta tjedno.

Od običnih maski razlikuju se po tome što ih nanesemo na kožu i ostavimo preko noći na licu kako bi aktivni sastojci prodrli u kožu, nahranili je, umirili crvenilo i ublažili eventualne nepravilnosti. Na tržištu ih ima puno pa smo izabrali nekoliko s najboljim ocjenama.

Herbivore Moon Fruit noćni tretman

Herbivore Moon Fruit noćni tretman, Cult Beauty, 398 kuna

Noćna maska sve popularnijeg brenda Herbivore bogata je antioksidansima, hijaluronskom kiselinom, ekstraktima super-voća poput goji bobica te kokum i shea maslacom. Ova moćna mješavina pomaže posvijetliti diskoloracije na koži, dati joj blistav izgled, a smanjuje i upale od akni i prištića.

Missha Super Aqua noćna maska

Missha Super Aqua noćna maska, 170 kuna

Maska korejskog brenda Missha sadrži puževu sluz koja dokazano obnavlja kožu i smanjuje vidljivost ožiljaka. Osim toga, maska djeluje i kao lagani piling, odnosno uklanja mrtve stanice kože te ju umiruje.

Origins Drink Up Intensive noćna maska

Origins Drink Up Intensive noćna maska, Look Fantastic, 194 kune

Popularna Origins maska idealna je za suhu kožu kojoj nedostaje hidratacije, ali i peptida. Uz hijaluronsku kiselinu sadrži i ulje avokada koje suha koža posebno voli, vodu sa švicarskih ledenjaka za dodatnu svježinu i hidrataciju te ulje marelice.

Korres Wild Rose noćna maska

Korres Wild Rose noćna maska, 302 kune

Ulje divlje ruže glavni je moćan sastojak ove maske grčkog brenda Korres koje se već stoljećima koristi za smanjenje vidljivosti bora, hiperpigmentacija i poboljšavanje teksture kože.

Kiehl's Ultra Facial noćna maska

Kiehl's Ultra Facial noćna maska, 220 kuna

Kao što joj i samo ime govori, ovo je ultra hidratantna maska koju nikako ne smijete zaobići ako vam nedostaje vlage u koži. Koristi se na sljedeći način: nanese se na lice u nešto debljem sloju te se ostavi 10 minuta da djeluje, višak se pokupi maramicom, a na licu se ostavi tanak sloj da dodatno djeluje preko noći.

Glow Recipe Watermelon Glow noćna maska

Glow Recipe Watermelon noćna maska, Cult Beauty, 170 kuna

Ovu simpatičnu, ružičastu masku obožavaju mnoge žene zbog njezine gel teksture, neodoljivog mirisa i AHA kiselina koje posvjetljuju kožu. Naravno, sadrži i ekstrakt lubenice za bogatu hidrataciju, a može se koristiti za čišćenje lica i kao noćna maska.

Linker
16. travanj 2024 19:37