Unsplash
prava njega za blistav ten

S dolaskom sunca licu je potrebna krema s UV zaštitom: Na ove valja obratiti pažnju

Kako nam se bliže sunčani dani, to je naša koža više izložena sunčevim zrakama koje utječu na kožu i, iako to često zaboravljamo, štete joj više nego što mislimo. Šetnja u parku ili gradom, piknik s obitelji - sve ove aktivnosti provodimo na sunčevoj toplini koju volimo, no uz nju idu i UV zrake.

Prava hidratantna krema je zato obvezan dio svake kozmetičke torbice, ne samo tijekom ljeta već kroz cijelu godinu jer je koža kao najveći organ suncu izložena i onda kada je vani hladno. Osobito ovome treba pridati pažnju sada u prijelaznom vremenu kada kožu nakon zime još više izlažemo štetnim UV zračenjima.

Zaštita lica sada postaje glavni zadatak o kojem se trebamo brinuti svaki dan, baš kao što je to i čišćenje lica i nanošenje hidratantne kreme. Hidratantna krema s visokom SPF zaštitom daje koži potrebnu vlagu, pa čak i ako imate masnu kožu lica nemojte je izbjegavati. Prerano starenje, pojava bora, no i ozbiljniji zdravstveni problemi poput karcinoma će biti spriječeni ako je u rutinu uključena prava njega. Dok u zimskim danima biramo kreme bogate i guste formule, u proljetnim i ljetnim danima posežemo za laganim teksturama kroz koje će koža moći lakše disati.

Unsplash

Uz zaštitu, od kreme očekujemo i da će biti dovoljno lagana i brzoupijajuća kako bi činila idealnu podlogu za nanošenje pudera i make-upa. Na tržištu se nalaze dnevne kreme sa SPF zaštitom od sunca koje su idealni svakodnevni saveznik u očuvanju ljepote kože. Dnevne kreme koje sadrže SPF zaštitu od 30, 40 ili 50 pružaju najveću zaštitu od UV zraka i štetnih vanjskih utjecaja, a oni tamnije puti mogu odabrati i proizvode s faktorom 15 do 20. Osobe svijetle puti obično imaju najosjetljiviju kožu pa bi trebali odabrati minimalno zaštitni faktor 30 koji će ih štititi od oštećenja i crvenila.

Dermalogica Prisma Protect SPF 30

Dermalogica
Dermalogica Prisma Protect SPF 30

Shisedo Urban Environment hidratantna krema SPF50

Notino.com
Shisedo Urban Environment hidratantna krema SPF50

La Roche-Posay Anthelios gel krema SPF 30

Notino.com
La Roche-Posay Anthelios gel krema SPF 30

Avène Réflexe Solaire SPF 50+

eau-thermale-avene
Avène Réflexe Solaire SPF 50+

Clinique krema za lice SPF 30

Clinique
Clinique krema za lice SPF 30

Super Fluid Daily UV Defense SPF 50+

Kiehl's
Kiehl's Super Fluid krema UV Defense SPF 50+

Linker
19. travanj 2024 16:29