Profimedia
Vrijedi ih isprobati

Sedam celebrity beauty brendova o kojima se premalo priča

Iako vjerojatno svi znaju za celebrity brendove poput KKW Beauty Kim Kardashian ili Kylie Cosmetics u vlasništvu njezine sestre Kylie Jenner, na tržištu postoje mnogi kozmetički brendovi čije su vlasnice poznate dame, ali se o njima malo govori.

Zbog prirode svog posla, glumice, pjevačice i manekenke stalno su okružene vizažistima i stilistima za kosu od kojih su tijekom godina pokupile razne savjete i trikove pa su neke od njih odlučile pokrenuti vlastite brendove.

Neki od tih brendova su dosta razvikani - poput KKW Beauty i Kylie Cosmetics sestara Kardashian, kao i Fenty Beauty u vlasništvu pjevačice Rihanne. No, postoje i oni koje vrijedi isprobati, ali se o njima ne priča u tolikoj mjeri.

Meaningful Beauty

Cindy Crawford (53), jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena, svoj mladenački izgled duguje upravo proizvodima vlastitog brenda Meaningful Beauty. Brend se posebno fokusira na anti-age sastojke, a jedna od najpopularnijih krema iz njezine kolekcije je 'Anti-Aging Day Crème with Environmental Protection SPF30' koji hidratizira te štiti kožu od štetnog sunčevog zračenja, ali i plavog zračenja s ekrana mobilnih telefona, laptopa, tableta i televizora.

Alterna Haircare

Glumica Katie Holmes (40) ambasadorica je i suvlasnica luksuznog brenda za njegu kose Alterna koji je vrlo popularan u SAD-u. Posebnost Alterna proizvoda su prirodni sastojci među kojima prednjače kavijar, morska svila i bambus, a brend se može pohvaliti i formulacijama bez sulfata i parabena.

Henry Rose

Kada je otkrila koliko štetnih sastojaka sadrže njezini omiljeni parfemi, glumica Michelle Pfeiffer (60) odrekla ih se u potpunosti. Kako su joj kroz godine ipak nedostajali, odlučila je pokrenuti vlastiti brend parfema Henry Rose s probranim i 100 posto transparentnim sastojcima koji nisu opasni po zdravlje. Za sada u ponudi ima pet mirisa, a ambalaža parfema napravljena je od NEO-Infinite stakla koje se kasnije može reciklirati.

IMAN Cosmetics

Iman (63) je bila jedna od prvih supermodela, a nakon završetka karijere pokrenula je vlastiti brend IMAN Cosmetics. Upravo se Iman smatra pionirkom etničke kozmetike koja je namijenjena svim etničkim skupinama i tonovima kože. U ponudi se nalaze svi mogući make-up proizvodi - od sjenila, maskara, highlightera do pudera, ruževa pa čak i proizvoda za njegu kože.

KORA Organics

Još jedan uspješan kozmetički brend pokrenula je još davne 2007. manekenka Miranda Kerr (35). Radi se o certificiranoj organskoj kozmetici KORA Organics za revitalizaciju, detoksikaciju i hranjenje kože. Miranda je ovaj brend pokrenula iz razloga što nigdje nije mogla pronaći preparativne proizvode koji bi zadovoljili potrebe njezine kože. KORA asortiman uključuje čistilice, maglice, maske, pilinge, kao i hranjiva ulja te kreme za područje oko očiju.

Flower Beauty

Osim što glumi u novoj seriji 'Santa Clarita Diet', glumica Drew Barrymore (44) ima pune ruke posla i s vlastitim brendom kozmetike Flower Beauty. Osim što su njezini proizvodi kvalitetni i cruelty free, također su i vrlo povoljni pa se, primjerice, rumenilo može kupiti za samo 10 dolara, odnosno oko 60 kuna, što je za brend luksuzne kozmetike odlična cijena.

Honest Beauty

Glumica Jessica Alba (37) vlasnica je kozmetičkog giganta Honest Beauty koji se bazira na čistim sastojcima bez parabena, sulfata i ostalih štetnih sastojaka. Osim seruma, krema i ulja bogatih moćnim sastojcima poput vitamina C i retinola, u asortimanu brenda može se naći i make-up te linija za njegu kose.

Linker
25. travanj 2024 02:39