Unsplash
Rat protiv podočnjaka

Šest pravila nanošenja tekućeg korektora, kako će trajati što duže i izbor najboljih

Korektor je jedan od kozmetičkih proizvoda bez kojeg danas ne možemo zamisliti svoju make-up rutinu. Na tržištu ih postoji zaista puno, ali ni onaj najbolji neće izgledati dobro ako ga krivo nanosite.

Pronalazak korektora sa savršenim karakteristikama mnogim je ženama nemoguća misija. Osim što kod njega tražimo da prekriva podočnjake, očekujemo da se ne uvlači u borice, ima laganu teksturu i veliku trajnost te da se potpuno stopi s našom kožom.

Iako se čini da nekada previše očekujemo od ovog kozmetičkog proizvoda, na tržištu ipak postoje oni koji se kupuju iznova i iznova. Ipak, ni najbolji korektor neće na koži izgledati dobro ako se pravilno ne nanosi. Evo na što trebate paziti:

1. Izaberite dobru nijansu

Korektor ne bi trebao biti presvijetao za vaš ten, ali niti tamniji. Odaberite onaj koji nijansom približno odgovara boji vašeg tena ili je za nijansu svjetliji.

2. Pripremite područje oko očiju

Prije nanošenja tekućeg korektora važno je dobro pripremiti okoloočno područje. Na njega utapkajte malo okoloočne kreme i pustite neka se upije. Preporučljivo je da krema ne bude masna jer će se korektor uvlačiti u borice. Budite posebno nježni jer je koža ispod očiju tanja i osjetljivija od ostatka lica.

3. Koristite korektore za neutralizaciju

Ako imate tamne sjene, na njih prvo nanesite korektivnu nijansu korektora koja će ih neutralizirati. Dakle, birajte ružičaste do narančaste nijanse za ljubičaste i plave podočnjake. Što vam je koža tamnija, to korektivna nijansa mora imati više narančastog pigmenta.

4. Nanesite ga nakon pudera

Prije nanošenja bilo kakvog korektora, na kožu prvo nanesite puder. Zašto? Jer ćete pri nanošenju pudera skinuti većinu korektora pa ćete ponovno trebati aplicirati korektor. Ukratko, debeli sloj šminke na licu nikada ne izgleda dobro.

5. Napravite mali trokut

Umjesto klasičnog polukružnog nanošenja korektora, ispod svakog oka nacrtajte mali trokut te ga laganim pokretima utapkajte na okoloočno područje. Ovaj trik će ga osvijetliti i djelovat ćete odmornije.

6. Fiksirajte ga puderom u prahu

Kako bi vam trajao što duže, korektor je preporučljivo fiksirati puderom u prahu. Ipak, s ovim proizvodom nikako nije dobro pretjerati, pogotovo ako imate suhu kožu, jer može dodatno naglasiti bore. Stavite malo pudera u prahu na kist i lagano ga utapkajte na korektor. To je to!

Izabrale smo nekoliko najboljih korektora na tržištu kojima se blogerice i vizažistice stalno vraćaju:

Linker
19. travanj 2024 03:02