Profimedia, Backgrid UK
Prirodni sjaj

Što je 'staklena koža' i kako postići taj primamljivi sjaj lica

Koža zdravog sjaja uvijek je poželjna i upravo se takvom izgledu najviše teži. 'Glass skin' odnosno 'staklena koža' korijene vuče iz Japana - gdje je najpoželjnije imati porculanski glatki ten i zdravu kosu.

Novi Instagram trend gdje koža lica prenaglašeno sjaji i reflektira svjetlo je must have trik u šminkanju. Takav izgled moguće je postići i izvan okvira virtualnog svijeta, a vizažistica Nikky Wolff podijelila je make-up savjete za postizanje ovakvog tena koji odaje zdrav i zaglađeni izgled.

Riječ je o igranju svjetla i sjene, a umjesto da koristite veću količinu highlightera, tajna je u načinu na koji ga koristite, odnosno koje točke lica je najbolje naglasiti. 'Najveća pogreška koju svatko radi je stavljanje previše proizvoda. Bitno je gdje ga nanosite, potrebno je pronaći točke koje najbolje reflektiraju svjetlo. To će stvoriti dojam da koža ima prirodni sjaj i finiš', objasnila je stručnjakinja.

Kako biste otkrili koje točke lica najbolje reflektiraju svjetlo, Wolff savjetuje da sjednete na dobro svjetlo i pogledate na kojim mjestima koža najbolje reagira, a to ćete uočiti ako prije toga nanesete hidratantnu kremu. Središte kapaka, čelo, dužina jagodičnih kostiju i vrh nosa će najbolje izgledati ako ih naglasite highlighterom, a izbjegavajte bradu jer lice može izgledati premasno. Izbjegavajte i područje oko nosa jer vjerojatno neće laskati, a kod jagodičnih kostiju pripazite da ne odete previsoko kako ne biste naglasili bore oko očiju.

Ako je vaša koža sklona nepravilnostima, i dalje se možete poigrati highlighterom, no radije upotrijebite one kremaste koji u sebi nemaju puno šljokičastih čestica da ne biste naglasili nepravilnost kože - teško ćete postići izgled prave 'staklene kože', no vaše lice će dobiti na izgledu zdravog sjaja. Kremasti proizvodi i oni u sticku bit će bolji izbor za suhu kožu, dok masnoj više godi proizvod u prahu. Kako bi ovakav izgled zadržali što duže kroz dan, highlighter nanesite make-up kistovima.

BGUK_1424081 - Various, UNITED KINGDOM  - *

Pictured: Rosie Huntington-Whiteley



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 400304015, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Linker
18. travanj 2024 18:05