Mali vodič

Što nositi od kozmetike na putovanje? Popis proizvoda koji su must have

Spremanje na godišnji odmor ili bilo koje putovanje može biti iznimno stresno, pogotovo ako to radite u zadnji čas. Iako vam se čini da je dobro imati sve sa sobom za 'svaki slučaj', neke stvari za koje mislite da će vam zatrebati zapravo možete ostaviti kod kuće.

Osim na odjeću, ovo se odnosi i na kozmetiku pa smo napravili vodič što ponijeti sa sobom od preparative i dekorative, a bez čega definitivno možete preživjeti na ljetovanju.

Preparativa

Čak i ako koristite tek nekoliko preparativnih proizvoda, njihov nedostatak biste itekako vidjeli nakon par dana provedenih na moru. Kombinacija sunca, soli, znoja i SPF krema začepljuje pore i može izazvati kaos, kako na licu tako i na tijelu pa je od velike važnosti ponijeti barem osnovne proizvode koji će vam kožu držati pod kontrolom.

Njega lica

Ako ih temeljito ne odstranite, kreme za zaštitu od sunca talože se u koži i izazivaju prištiće te koža sveukupno djeluje umorno. Kako biste to izbjegli, sa sobom na put obavezno ponesite micelarnu vodicu ili neku čistilicu, bilo uljnu ili u gelu/pjeni. Dobro će vam doći i rukavica za uklanjanje šminke koja vlaknima od mikrofibre skida baš sve ostatke šminke i prljavštine.

Dakako, ne smijemo zaboraviti ni tonik koji koži osigurava vlagu, neku dobru hidratantnu kremu i naravno - kremu za zaštitu od sunca. U slučaju da imate mjesta u toaletnoj torbici, ponesite i neki hidratantni serum ili uljni booster za brzo obnavljanje kože tijekom noći. Ono bez čega možete preživjeti na ljetovanju jest krema za okoloočno područje, razne maske i pilinzi za lice. Ništa vam se neće dogoditi ako te proizvode ne koristite nekoliko dana.

Njega tijela

Bez proizvoda za tuširanje nikamo se ne ide, iako ih mnogi hoteli i apartmani u kupaonicama već imaju pa provjerite morate li ih nositi. Da vam ne zauzimaju mjesto u koferu, nosite mini verzije za putovanja koje se mogu naći u svim drogerijama. Nezaobilazna je i neka hidratantna krema ili losion za tijelo koji također dolaze u "travel size" verziji. I dakako, ne zaboravite na SPF kremu dostatne veličine.

Njega kose

Pretpostavimo da će vam kosa većinom biti mokra, dakle, trebaju vam šampon i dobar regenerator koji će vam vratiti vlagu u kosu, a ni sprej za zaštitu vlasi od sunca neće biti na odmet. Maske, razne tretmane i proizvode za stiliziranje ostavite kod kuće jer će vam samo zauzimati mjesto u toaletnoj torbici.

Dekorativa

Nakon što ste spakirali preparativu, na red dolazi dekorativna kozmetika koje treba biti što manje jer kožu želite što manje opterećivati šminkom. Treba vam dobra BB, CC ili tonirana krema koja vam neće čepiti pore te će ujednačiti kožu i prikriti eventualne nepravilnosti. Sa sobom ponesite i korektor ako vam treba, maskaru, sjenilo za obrve (ili možete bez njega jer su u trendu ionako prirodne obrve), highlighter i neki dobar ruž. Ako baš želite, ponesite i jedno sjenilo i rumenilo, no birajte praškaste proizvode i one u kamenu, kako biste izbjegli prolijevanje tekućih. U slučaju da koristite kistove, ponesite samo nekoliko osnovnih. I to je to!

Sada kada ste odredili što ćete sve nositi sa sobom, stavite preparativu i dekorativu u posebne toaletne torbice kako biste ih mogli bez problema strpati u kofer. Ako putujete avionom i neke od proizvoda nosite u ručnoj prtljazi, nabavite prozirnu torbicu i dekantirajte (podijelite u manje bočice) sve što možete zbog ograničenja o nošenju tekućina. U slučaju da niste sigurni koliko ml tekućine možete ponijeti, detalje provjerite na stranicama vaše aviokompanije.

Notino
Nivea micelarna vodica za osjetljivu kožu, 26,40 kuna

Kiehl's
Kiehl's Ultra Facial Toner tonik za sve tipove kože, 79,90 kuna

Cult Beauty
Herbivore Lapis umirujuće ulje za lice, 8 ml 182,60 kuna

Makeup Eraser

Douglas
Too Faced Better Than Sex travel size maskara, 99,90 kuna

Cult Beauty
Benefit olovka za obrve travel size, 91,30 kuna

Linker
24. travanj 2024 20:56