Unsplash
Šest zlatnih savjeta

Suhi zrak, hladnoća i vjetar su neprijatelji kože: Znamo jednostavan način kako je zaštititi tijekom zime

Naš najveći organ na tijelu - koža - zahtijeva puno brige i njege, pogotovo u hladnim zimskim mjesecima kada je podložnija oštećenjima i raznim nepovoljnim utjecajima

Koža je zimi posebno osjetljiva zbog utjecaja hladnog zraka izvana i toplog u domovima. Ovakva kombinacija i česte promjene temperature dovode do isušivanja, pucanja, crvenila i nestanka zdravog sjaja.

Upravo je zato važno koži posvetiti malo više vremena kako biste je zaštitili od vanjskih i unutarnjih utjecaja. Make-up najbolje izgleda na čistoj, zdravoj i sjajnoj koži, a takva će i biti uz ovih šest jednostavnih koraka.

Redovit piling

Perutanje kože zimi je vrlo česta pojava koja se sprječava redovitim pilingom. No, grubi, mehanički pilinzi mogu je dodatno oštetiti pa su bolje rješenje eksfolijanti s AHA, BHA i PHA kiselinama koji djeluju u dubljim slojevima kože.

Stop prevrućim kupkama

Vrući tuš nakon dolaska s vanjskih minusa vrlo je ugodan, ali, nažalost, nije baš dobar za kožu. Toplina oštećuje vanjski, zaštitni sloj kože što može dovesti do još ozbiljnijih oštećenja.

Više vlage

Gubitak vlage jedan je od najčešćih kožnih problema, a događa se na dnevnoj bazi. Čak i obično jutarnje umivanje može isušiti kožu pa ju je stoga potrebno vlažiti na drukčiji način - iznutra prehranom i izvana hidratacijskim serumima, boosterima, uljnim preparatima i hidratantnim kremama. Ulja i skvalani (uljni boosteri ili 'neuljna ulja') pomažu 'zaključati' vlagu nakon nanošenja hidratantnog seruma pa ih je zato dobro imati pri ruci.

Njegujte usne

Ispucane usne nisu lijep prizor, ali rješenje je vrlo jednostavno - piling. Osim što uklanja mrtve stanice, potiče stvaranje zaštitne barijere. Nakon što ste nježno usne istrljali s malo šećera i nekog prirodnog ulja, isperite ih i bogato namažite balzamom.

Ne zaboravite na kutikule

Dobru kremu za ruke uvijek imamo u torbi, ali često zaboravimo namazati i kutikule koje hladnoća pogađa i više nego nam se čini na prvi pogled. Nakon svakog pranja, ruke i kutikule namažite nekom bogatijom kremom koja će ih nahraniti i omekšati. Ako su vam kutikule jako oštećene, upotrijebite serum za kutikule koji će ih trenutno oporaviti. I ne zaboravite nositi rukavice!

Budite nježni

Kod umivanja, uklanjanja šminke pa čak i nanošenja preparativnih proizvoda važno je biti nježan jer svako natezanje i grubo utrljavanje krema može dovesti do iritacija. Dajte si vremena i posvetite koži barem 10 minuta svake večeri.

Linker
20. travanj 2024 16:26