Getty Images
Ništa bez njih

Sve što trebate znati o umjetnim trepavicama i kako ih staviti da izgledaju realistično

Kompletan make-up danas je nezamisliv bez umjetnih trepavica. Prije su ih nosili samo kazališni umjetnici, plesačice burleske i drugi kojima je dramatičan pogled bio dio kostima. Iako se čini da ih je teško staviti, sve je zapravo stvar prakse, a s njima možete postići i potpuno prirodni look.

Naglašavanje trepavica neizostavan je korak u make-up rutini te će i najbolji look izgledati nedovršeno ako niste nanijeli maskaru. Neke žene su prirodno obdarene dugim, uvijenim trepavicama, dok one s kratkim i ravnim posežu za umjetnim trepavicama kako bi im pogled bio dramatičan.

Povijest umjetnih trepavica seže u 19. stoljeće i pomalo je bizarna. Naime, žene su ih tada iglom unosile direktno u kapke ili lijepile komadiće kose na svoje trepavice. U dvadesetom stoljeću, točnije 1911., Kanađanka Anna Taylor prva je patentirala umjetne trepavice, a 2015. kasnije frizer Karl Nessler prodavao ih je u svom salonu.

PALM SPRINGS, CA - 1954: Actress Marilyn Monroe poses for a portrait laying on the grass in 1954 in Palm Springs, California. (Photo by Baron/Getty Images)

Nosile su ih najveće holivudske dive

No, prava navala za trepavicama počela je godinu kasnije zahvaljujući holivudskom redatelju D. W. Griffithu koji je naredio da glumici Seeni Owen stilist nalijepi umjetne trepavice na kapke običnim ljepilom što je rezultiralo natečenim očima. Umjetne trepavice ponovno su popularizirale glumice u zlatno doba Hollywooda, točnije 40-ih i 50-ih godina, kada su se počele proizvoditi od izdržljive plastike, a takve možemo pronaći i dan danas.

PARIS, FRANCE - JANUARY 23: A model walks the runway during the Valentino Spring Summer 2019 show as part of Paris Fashion Week on January 23, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Dolaze u različitim dužinama, gustoći pa i s cirkonima

Umjetne trepavice dolaze u različitim dužinama, gustoći, bojama, u jednom komadu ili pojedinačno koje se nazivaju parcijalnim trepavicama. Također, postoje i one nešto dramatičnije s cirkonima, perjem i raznim detaljima. Glamurozan izgled obično se najlakše postiže onima u jednom komadu, dok su za prirodniji odlične parcijalne.

Kako ih održavati

Većinu trepavica možete koristiti više puta, samo je važno da s njima rukujete oprezno i nježno kako bi vam duže trajale. Kako biste uklonili tragove ljepila, pažljivo ih operite toplom vodom i sapunom, dobro osušite i spremne su za ponovno nanošenje.

Ako vam stavljanje i skidanje umjetnih trepavica predstavlja gnjavažu, uvijek možete otići na ugradnju koju nudi mnogo kozmetičkih salona. Ugrađene trepavice također se lijepe na prirodne te traju koliko i normalni ciklus vaših trepavica (oko 6 tjedana), odnosno ispadaju s prirodnima. Važno je znati da u tom slučaju nije preporučljivo koristiti odstranjivače make-upa na uljnoj bazi jer mogu razgraditi ljepilo.

Tri najbolja brenda umjetnih trepavica

Mnogo brendova proizvodi umjetne trepavice, ali ova tri brenda imaju najkvalitetniji i najveći izbor.

Ardell

Red Cherry

House of Lashes

Kako ih aplicirati da izgledaju realistično

Stavljanje umjetnih trepavica mnogim ženama zadaje muke, ali kada konačno shvatite kako se pravilno stavljaju, stvar postaje jednostavna.

1. Korak - Uvijte trepavice

Kako bi umjetne trepavice izgledale prirodno, trebaju se stopiti s pravima. Zato ćete najprije uviti vaše trepavice i tako napraviti svojevrsnu potporu umjetnima.

2. Korak - Nanesite maskaru

Možda ste do sada maskaru nanosili na umjetne trepavice, ali završni dojam bit će dramatičniji ako ju nanesete na prave. Isto tako, izbjeći ćete grudice i nagomilavanje maskare na umjetnim trepavicama pa će duže trajati.

3. Korak - Pripremite umjetne trepavice

Za što prirodniji look koristite individualne trepavice, a na svaku od njih nanesite malo ljepila za trepavice. Kako bi postupak bio što jednostavniji, poslažite ih na nadlanicu i vrh umočite u ljepilo.

4. Korak - Koristite pincetu

Završni korak je, naravno, najteži. No, u preciznom apliciranju može vam pomoći nešto veća pinceta. Trepavice nanesite što bliže pravima i ne predaleko od vanjskog kuta oka. Kada ste ih sve aplicirali, još jednom ih lagano uvijte i to je to!

Linker
20. travanj 2024 16:35