Privatna fotografija
U detalje

Svi luduju za korejskom njegom kože: Razgovarali smo s Korejkom u Zagrebu, objasnila nam je u čemu je tajna

U posljednjih nekoliko godina korejska beauty rutina, odnosno K-beauty, osvojila je i zapadne zemlje zbog odličnih rezultata, ali za nju treba stvarno odvojiti vremena. I dok se mnogi dive Korejkama, za koje se smatra da imaju najljepšu kožu na svijetu, mi smo razgovarali s korejskom studenticom koja nam je otkrila sve tajne te rutine i trebamo li zaista provoditi čak 10 koraka ako želimo predivan ten.

U svijetu ljepote već neko vrijeme raste pomama za korejskim načinom njege kože koji se fokusira na blistavost, prozračan ten i dobro hidratiziranu kožu. Korejke su poznate po blistavoj i čistoj koži, što nimalo ne čudi jer mnogo vremena posvećuju njezi što pokazuje i slavna rutina koja ima 10 ili čak i više koraka.

Kako bismo provjerili je li tajna zaista u toj rutini za koju treba izdvojiti vremena, razgovarali smo s Korejkom Jiseung Ha iz grada Incheona u Južnoj Koreji. Ova 22-godišnja studentica ekonomije trenutno je na stažu u jednoj zagrebačkoj tvrtki i bez obzira na sve obaveze, uvijek nađe vremena kako bi svojoj koži pružila potrebnu njegu. Kako nam je odmah objasnila, Korejke koži zaista posvećuju puno vremena, ali nekada im rutina od deset koraka nije neophodna.

Jiseung Ha

Iako se to na prvi pogled ne vidi, Jiseung ima problematičnu kožu za koju je, kako kaže, dvostruko čišćenje od velike važnosti. "Svaku večer, bez iznimke, kožu prvo očistim uljnom čistilicom, potom gelom ili pjenom kako bih uklonila i najmanji trag šminke. Nakon toga slijedi serum pa hidratantna krema te krema za područje oko očiju", objasnila je. Ako koristite samo micelarnu otopinu za čišćenje, ona nikako nije dovoljna. Osim što neće iritirati vašu kožu, sredstva na bazi ulja tope šminku, teške kreme poput onih sa SPF faktorom i uklanjaju višak sebuma.

Jiseung smatra da jutarnja rutina ne treba uključivati previše koraka jer se koža obnavlja najviše tijekom noći. "Ujutro se samo umijem, nanesem laganu kremu ili losion te obavezno kremu za zaštitu od sunca koja mi služi i kao baza za make-up", kaže Jiseung te napominje kako koristi tek osnovnu šminku poput tekućeg pudera, korektora i lagane boje za usnice.

Dakako, način na koji nanosite preparativne proizvode čak je i važniji od samih proizvoda, potvrdila je Jiseung. "Uvijek se trudim prema koži biti maksimalno nježna i ne natezati je. Proizvode utapkavam prstima nekoliko minuta dok se potpuno ne upiju", rekla je. Osim seruma i krema, Jiseung često koristi i sheet maske koje su, kako kaže, vrlo praktične jer ih može nositi svugdje sa sobom, primjerice u ručnoj prtljazi kada putuje avionom. I još jedna prednost - nisu toliko skupe.

Jiseung Ha

Kada joj izbije prištić, ne dira ga već ga namaže uljem čajevca ili natopi lice Bija Sica balzamom korejskog brenda Innisfree koji umiruje nadraženu kožu i suzbija crvenilo. Ono što je i sama potvrdila, Korejke puno pažnje pridaju i kozmetičkim tretmanima, pogotovo ako imaju problematičnu kožu i ako im njihova uobičajena rutina ne pomaže. "Kada je moja koža jako osjetljiva i u jako lošem stanju, odmah odem k profesionalnoj kozmetičarki koja koristi kvalitetnu dermokozmetiku. Nakon tretmana koža mi je preporođena."

Jiseung u svojoj beauty rutini najčešće ima samo korejske proizvode, no što se tiče make-upa, voli koristiti zapadnjačke brendove. "U svojoj kozmetičkoj torbici imam jako puno zapadnjačkog make-upa jer je u korejskoj kozmetici teško naći toliko različitih boja", priznala je.

Osim izvana, kožu je važno njegovati i iznutra, što Jiseung jako dobro zna pa pazi na prehranu. "Pokušavam izbjegavati proizvode od brašna jer mi ono uzrokuje izbijanje prištića, ali moram priznati da je to vrlo teško. I naravno, pijem mnogo, mnogo vode", rekla nam je Jiseung.

I za kraj, preporučila nam je neke proizvode za koje se, kako kaže, nada da nikada neće izaći iz prodaje jer ih naprosto obožava.

Jeu'Demeure, The Body Shop, Banila Co, Missha, Innisfree
Jeu'Demeure serum s peptidima, Lily.hr, 260 kuna; The Body Shop ulje čajevca, The Body Shop, 99,60 kuna; Banila Co White Wedding Cream, Cosmetic Love, 126 kuna; Missha Perfect Lip&Eye Makeup Remover, Missha, 35,28 kuna; Innisfree Bija Sica Balm protiv prištića i za umirivanje kože, Innisfree, 157,50 kuna

Linker
18. travanj 2024 07:39