Unsplash
Top savjeti

Tajne šminkanja: Ne zaboravite na detalj koji je jednako važan kao i make-up

Bez obzira na to koliko gledali YouTube tutorijale, oni neće značiti ništa ako nemate odgovarajuću rasvjetu pod kojom ćete točno vidjeti koliko šminke vam treba i kako ona naposlijetku izgleda. Zato smo napravile mali vodič koju rasvjetu izbjegavati kod šminkanja, a u koju biste trebali uložiti.

Bez obzira na to koliko gledali YouTube tutorijale, oni neće značiti ništa ako nemate odgovarajuću rasvjetu pod kojom ćete točno vidjeti koliko šminke vam treba i kako ona naposlijetku izgleda. Zato smo napravile mali vodič koju rasvjetu izbjegavati kod šminkanja, a u koju biste trebali uložiti.

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodiio ovaj scenarij - potrošili ste sat vremena (možda i više) na šminkanje, sve je izgledalo super u ogledalo, ali kada ste izašli van, nije vam se svidio vaš uradak. Naime, nekada nismo niti svjesni koliko loše osvjetljenje utječe na nanošenje make-upa pa neujednačena boja pudera i tena nije rijetka pojava.

Instagram etoilecollective

Svi YouTube tutorijali koje ste pogledali kako biste naučili savršeno izblendati sjenila, neće vam pomoći ako se šminkate u kupaonici pod neodgovarajućom rasvjetom. U tu svrhu najbolje je prirodno svjetlo i to u podne jer ćete na njemu točno vidjeti koliko vam make-upa zapravo treba i kakav je završni dojam.

Međutim, nemamo uvijek mogućnost šminkati se na otvorenom ili u prostorije u našem domu ne dopire dovoljno prirodne svjetlosti. Zato je važno uložiti u pravu rasvjetu kakvu obično koriste profesionalni vizažisti jer definitivno radi razliku. No, osvrnimo se prvo na one tipove rasvjete koju trebate izbjegavati.

Flourescentno svjetlo

Nitko ne izgleda dobro pod ovim tipom svjetla jer je prejako i preoštro pa dobivamo dojam da smo umorni i ispijeni. Zbog toga nanosimo previše pudera, bronzera, rumenila i ostalih proizvoda kako bismo prikrili umor koji se možda čak niti ne vidi.

Žuto svjetlo

Instagram skuradesign

Žuto svjetlo je umirujuće i odlično za ugodna druženja, no nije dobro za nanošenje make-upa. Izrazito žuti ton neće laskati vašoj koži i činit će vam se da izgledate bolesni. Pod žutim svjetlom možete pretjerati u nanošenju pudera i korektora pa ga svakako izbjegavajte.

Svjetlo odozgora i odozdola

Ako u kupaonici imate rasvjetu na stropu, ona neće osvijetliti cijelo lice pa će raditi sjene gdje one prirodno ne postoje, a one postojeće će još više istaknuti. Ista stvar je i s rasvjetom pozicioniranom odozdola.

Koje svjetlo izabrati?

Instagram Ringhlightua

Alternativa prirodnoj svjetlosti je topla bijela LED rasvjeta, odnosno žarulje od 5500 Kelvina i 75 do 100 W koje emitiraju čistu bijelu svjetlost. Također, vaše lice najbolje će osvijetliti rasvjetna tijela postavljena sa svake strane ogledala ili ona kružna poput popularnog ring lighta kojeg često koriste blogerice u svojim tutorijalima, a minijaturne verzije ringlighta možete nabaviti i za mobitel. Kako bismo vam olakšale izbor, našle smo nekoliko kvalitetnih lampi, žarulja i ogledala s rasvjetom u koja vrijedi uložiti.

Linker
26. travanj 2024 06:53