Neja Markičević / Hanza Media
Iz prvog lica

Testirali smo! Naša novinarka šest mjeseci nosila je umjetne trepavice - ovo su njezina dobra i loša iskustva

Možda će moja mala avantura s trepavicama donijeti odgovore ženama koje također razmišljaju o ugradnji

Ekstenzije na trepavicama nisu neka novost, no ja sam ih isprobala tek prošlog ljeta, nakon višemjesečnog premišljanja.

Premda obožavam svijet kozmetike; šminku, proizvode za njegu kose i tijela, parfeme i sva čudesa koja se u parfumerijama mogu naći, oduvijek se dvoumim oko ekstenzija i umjetnih noktiju, što zbog ideje da ću izgledati 'umjetno', a što zbog užurbanog načina života zbog ne mogu obećati da ću odlaziti na 'nadogradnju' svaka dva tjedna.

Na nagovor prijateljice, prije sedam mjeseci napokon sam odlučila isprobati ugradnju ekstenzija na trepavicama, i moram priznati da je bila u pravu - ljeto mi je zbog njih, ako ništa drugo, bilo glamuroznije, a komplimenti su stizali sa svih strana. Možda će moja mala avantura s trepavicama donijeti odgovore ženama koje također razmišljaju o ugradnji!

Postupak nije nelagodan, ali dugo traje

Ako ste po prirodni nemirni poput mene, vjerojatno je vam je teško zamisliti dvosatno ležanje u ukipljenom položaju dok vam netko pincetom 'kopa' po trepavicama. Prva ugradnja trepavica zaista traje dugo, oko sat i pol do dva, no nije nelagodna, a djevojke koje ugrađuju trepavice profesionalke su u svom poslu pa će znati kako vas smiriti i umiriti. Ako imate sreće - možda ćete i zaspati te se probuditi u dotjeranom izdanju. Oči ne smijete otvarati kako ne bi poremetili raspored trepavica, no kozmetičarka vas neće ozlijediti pincetom jer zna što radi i prati svaki vaš potez. Ipak, ako patite od značajnijih napadaja panike, trebali bi dva puta razmisliti o ovom postupku. Uvijek birajte provjerene salone i radije odvojite malo više novca kako bi znali da ste u sigurnim rukama.

Ne bojte se, ljepilo vam ne može ući u oči

Jedan od mojih većih strahova bio je vezan za ljepilo. Imam svijetle i dosta osjetljive oči podložne iritacijama pa me bilo strah da će mi ljepilo za vrijeme tretmana ući u oči, ili - još gore topiti se i smetati mi kad stignem kući. Stručnjakinje iz učilišta Arimed objasnile su mi da je strah neopravdan jer nas smetaju pare koje ispušta ljepilo, a ne samo ljepilo. Ne morate se bojati ni para jer ih one 'tjeraju' malim aparatom koji nalikuje na ventilator.

Birajte pametno

Za vaše dobro, nikad nemojte odabrati najveće trepavice jer bi na licu mogle izgledati komično. Posavjetujte se sa stručnjakom i budite iskreni prema sebi. Ja imam prirodno male i svijetle trepavice, i male oči, pa bi mi preduge ekstenzije vizualno iskrivile cijelo lice. Odabrala sam najmanju veličinu pa su trepavice izgledale privlačno, ali uredno i prirodno. Kad već trošite novac i vrijeme, izaberite ono što je najbolje za vas.

Wow efekt je stvaran

Kad se prvi puta pogledate u ogledalo, pomislit ćete kako se dugotrajno ležanje zaista isplatilo i pomisliti: "Zašto se prije nisam odvažila na ovo?". Efekt je zaista iznenađujuć, a čak i bez trunke make-upa cijelo će lice izgledati ljepše, mlađe, dotjeranije. S umjetnim trepavicama vi se budite u svom najboljem izdanju, kad ste u žurbi, bez problema možete preskočiti šminkanje, a zgodni idete i u krevet. One jednostavno donose 24 sata lijepog izgleda.

Održavanje nije tako strašno

Nakon ugradnje, dobit ćete češljić kojim ćete ujutro i navečer počešljati trepavice, a šminku je najbolje skidati micelarnom vodicom i, naravno, s velikim oprezom. Zaboravite na masne proizvode za skidanje šminke i ulja, jer bi mogla potaknuti ispadanje ekstenzija. Još jedna važna napomena - ekstenzije nikad nemojte premazivati maskarom jer će ranije ispasti zbog trljanja tijekom čišćenja šminke s lica.

Moj trik za 'one dane' u kojima trepavice na određenim područjima vidljivo nedostaju, a vi još niste stigli na novi tretman

Debela, mačkasta crta tušem ili crnom olovkom, uz sam rub trepavica! Na kraju dana lako ćete ju skinuti uz pomoć štapića za uši namočenog u micelarnu vodicu.

Hoće li tko primijetiti? Da, i bit će vam drago!

Ekstenzije na trepavicama nisu promaknule oštrom oku nekih žena iz moje okoline koje su zaključile da izgledaju odlično i da pristaju crtama mog lica. Dobivala sam komentare kako izgledam odmorno te da sam se lijepo našminkala dok sam na licu zapravo imala samo malo rumenila. Sama sebi izgledala sam pristojno na fotografijama s plaže, a i ujutro, odmah nakon buđenja.

Kao što sam spomenula, savršene su za ljeto, ali i za putovanja jer ste u svakom trenu izgledate pristojno, bez puno šminke.

Što nisam znala, a sada znam

U prva dva tjedna bojala sam se dirati i ispirati trepavice kako mi ne bi ispale pa sam se umivala poput kung-fu majstora, s ciljem da voda dobro opere lice i donji rub trepavica, ali ne i ekstenzije. Oči su me povremeno svrbjele, za što je kozmetičarka imala odlično objašnjenje: "Poput većine ljudi, vjerojatno ste ih se bojali prati. Zato su vas oči i svrbjele, jer su se na trepavicama nakupile bakterije ili prašina. Slobodno ih operite vodom više puta dnevno, možete koristiti i blagi sapun!". Ne moram ni naglašavati da je bila u pravu.

Muke po ispadanju

Umjetne trepavice ispadaju s vašim prirodnim trepavicama, nekad više, nekad manje, ovisno o godišnjem dobu i brojnim utjecajima. To znači da ćete MORATI posjetiti kozmetičarku svaka dva tjedna jer ćete inače izgledati zaista smiješno s kombinacijom svojih i umjetnih trepavica.

Skup sport

Ekstenzije na trepavicama nisu jeftine pa, ako ih jako želite, napravite 'ratni plan'. Zapišite koliko će vas koštati prva ugradnja, a koliko nadopuna svaka dva tjedna i dobro razmislite hoćete li imati novaca za sve to.

Zašto sam ih odlučila skinuti?

Nakon šest mjeseci, zaključila sam da je vrijeme da se vratim svom prirodnom looku i dozvolim mojim trepavicama da se oporave. Premda su mi neki rekli da neće biti oštećene, moje prirodne trepavice sada jesu upola manje, što je i očekivano, jer su mjesecima 'nosile' ljepilo i pramenove ekstenzija. Ipak, gustoća je ista, a promjena nije šokantna pa mi nije žao što sam se odvažila na ovu beauty avanturu.

Hoću li ih ponovno ugraditi?

Svakako, prije ljeta kako bi mogla bezbrižno uživati na moru, bez gnjavaže sa šminkom i vodootpornim trepavicama.

Privatna fotografija

Linker
14. travanj 2024 09:11