Getty Images
Gloria In

Ulja: Njega prije šminkanja

Nove formule na bazi esencijalnih i biljnih ulja hidratiziraju, revitaliziraju te zaglađuju kožu i - u kombinaciji s tekućim puderom - tenu daju zdrav sjaj.

Premda se hranjiva ulja većinom koriste u njezi kose i tijela, baš su ona savršeni preparat za lice u zimskom periodu.

- Odabir odgovarajućeg ulja koži osigurava dovoljno vlage, snaži je te štiti od oksidacijskog stresa izazvanog vanjskim cimbenicima. Sivom i umornom tenu vraća sjaj i svježinu, a za razliku od uvriježenog mišljenja, ne utječe na postojanost šminke - objašnjava vizažistica Petra Sever. Riječ je o nekomedogenim brzoupijajućim uljnim teksturama koje su kombinacija esencijalnih i biljnih ulja, a bogate su masnim kiselinama, proteinima i vitaminima topivim u vodi - kao što su A i E.

Zaglađuju kožu baš poput primera te je - revitalizirajući je - pripremaju za nanošenje šminke. Biraju se po tipu i stanju kože kojoj onda, primjerice, kompozicija od indijske biljke neem, nevena i badema 'signalizira' da proizvodi manje sebuma. Ulje divlje ruže i sjemenki borovnice idealno je, pak, za suhu i zrelu kožu jer će poboljšati tonus, a pojavu crvenila umiruje suncokretovo ulje.

Vlasnica DermaCare Centra Jelena Batić otkriva trik za dodatan sjaj - 4 do 5 kapi ulja treba nanijeti na spužvicu za makeup te potom 'blendati' preko pudera.

Linker
15. travanj 2024 04:50