Top izbor

Vrijeme je za kavu: Ima blagotvorni učinak na kožu, briše celulit i sve je češći sastojak krema, tonika i pilinga

Diže raspoloženje, daje nam energiju i čini nas sretnima. Da, riječ je o kavi bez koje ne možemo zamisliti dan. No, kava ima i mnogo drugih blagotvornih svojstava zbog kojih je nezamjenjiva u beauty industriji. Ako još niste isprobali piling ili kremu s kavom, bacite pogled na neke proizvode koje smo za vas izabrali.

Ah, kava! Ništa ne može zamijeniti miris i okus našeg svježe pripremljenog napitka u rano jutro, a za mnoge od nas predstavlja ni manje ni više nego čudo u šalici. Možemo satima sjediti s društvom i polako je ispijati i uživati u njezinom okusu te nam malo toga može toliko brzo podići raspoloženje kao ova nezamjenjiva namirnica.

Osim izvrsnog okusa i mirisa, kava ima i ljekovita svojstva zbog koje se već stoljećima koristi kao sredstvo za "poliranje" kože i uklanjanje celulita zahvaljujući kofeinu koju pomaže izbaciti vodu iz tijela i potiče razgradnju masnih naslaga. Kada se primjenjuje lokalno, kofein sužava krvne žile i smanjuje oticanje, primjerice područja ispod očiju.

Ako kuhate tursku kavu, talog od kave nemojte bacati u smeće već ga iskoristite za domaći piling: pomiješajte ga s malo maslinova ulja i tom mješavinom istrljajte cijelo tijelo. Ovo je brz i učinkovit način kako ukloniti mrtve stanice kože i potaknuti cirkulaciju u tijelu. Nadalje, kava je prepuna antioksidanata i hranjivih tvari pa nije čudo da se koristi i za gnojenje biljaka.

Kava u kozmetičkim proizvodima nije novina, a neka istraživanja su pokazala da ekstrakt zelene kave koži vraća vlažnost, sjaj i mekoću, a potiče i proizvodnju kolagena pa s vremenom koža postaje zategnutija i bore se manje vide. Kako bi i vi uživali u blagodatima ove moćne namirnice, pronašli smo nekoliko beauty proizvoda s kavom kojima možete nadopuniti vašu kozmetičku policu.

Origins Ginzing Energy-Boosting Treatment tonik, 164 kune

Olival serum protiv bora za područje oko očiju i usana sa zelenom kavom, 79,90 kuna

The Inkey List serum za područje oko očiju, 78,37 kuna

Frank body piling s kavom, 123 kune

Grums piling za ruke s kavom, 118 kuna

Linker
18. travanj 2024 07:08