Getty Images
JARKE BOJE SU IN

Zaboravite minimalizam - ovog proljeća na očima se nose ove boje

Ljubiteljice jarkih boja će ovog proljeća doći na svoje - odbacujemo minimalizam i boje stavljamo u prvi plan, kako u modnim kombinacijama, tako i u make-up svijetu.

Da će jarke boje zavladati dale su naslutiti modne kuće koje su u svojim kolekcijama predstavile komade u bojama poput plave, žute, zelene ili crvene. Osim što ih nosimo, izražajne boje krasit će i naša lica, bar kako najavljuju beauty trendovi za nadolazeću sezonu. Za razliku od zimskog make-upa koji karakteriziraju umjerene boje i zemljani tonovi, u proljetnim i ljetnim danima jače boje odlično će pristajati uz lepršave outfite.

Od boja sjenila za oči najviše se ističu plava, crvena, zelena, žuta i ružičasta. Iako će vam na prvi pogled ovo zvučati ako nešto s čim ne želite eksperimentirati, Instagram profili nude inspiraciju kako nositi jarke boje na očima. Smeđe oči najbolje će istaknuti zelene nijanse, a nećete pogriješiti ni s plavim tonovima. Brončani i ružičasti tonovi istaknut će ljepotu plavih očiju, a zelene će najviše doći do izražaja ako ih naglasite crvenim sjenilom.

Plava boja za glam look

Za večernji izlazak duboka plava je odličan odabir koji će vam dati glam izgled. Plavo sjenilo obožava i glumica Lupita Nyong'o koja ga često koristi.

Eklektična ružičasta

Magenta, odnosno boja između ružičaste i ljubičaste svakako je jedna od nijansi koja će se isticati, a najbolje ističe plavu boju očiju i neodoljivo podsjeća na 80-e godine prošlog stoljeća.

Zelena u svim nijansama

Zelena boja dolazi u puno tonova, od fluorescentne pa sve do maslinaste. Naglasit će zelene oči, a najbolje se slaže s kestenastim i smeđim očima.

Vatrena crvena

Ako je crvena prehrabar odabir za vaš ukus, odlučite se za smeđe i zemljane nijanse ove boje koje se neće u toj mjeri isticati i privlačiti pažnju.

Žuta kao sunce

Žuta ne mora biti prenapadna - nanesite žuto sjenilo s pufastom četkicom u tankom sloju. Ako ne želite riskirati, odlučite se za tuš u žutoj boji s kojim ćete preciznije kontrolirati količinu boje.

Linker
16. travanj 2024 06:35