Instagram
Inspiracija sa sjevera

Žene sve više luduju za skandinavskim beauty brendovima: Evo koje vrijedi isprobati

Skandinavska kozmetika dobiva sve više pobornika i to posebice zbog čistih sastojaka u proizvodima, ali i privlačne minimalističke ambalaže koja neodoljivo ocrtava skandinavski duh i način života.

Pomama za skandinavskim proizvodima traje već neko vrijeme, a svoj minimalistički duh Skandinavci su usadili u sve što rade pa tako i u beauty proizvode. Žene iz sjevernih zemalja mogu se pohvaliti zaista predivnom kožom, što ne čudi kada koriste visokokvalitetne kozmetičke proizvode. Švedski, danski, norveški i finski brendovi postaju nam sve dostupniji, a neki se čak mogu nabaviti u našim drogerijama. Evo na koje brendove valja obratiti pažnju.

Lumene

Jedan od najpoznatijih finskih brendova svakako je Lumene. Postoji već više od 60 godina, a poseban je po tome što koristi prirodne sastojke iz raznih ljekovitih biljaka poput arktičkih bobica i čiste, izvorske vode iz arktičkih izvora. Brend je potpuno cruelty free te sadrži više od 80 posto organskih sastojaka, a sve bez parabena, ftalata, mineralnih ulja, formaldehida i ostalih štetnih tvari.

Lumene / Instagram

Žene diljem svijeta naprosto obožavaju Lumene proizvode, a jedan od najprodavanijih je Nordic C esencija s vitaminom C. On se vadi iz nordijske kupine koja ima čak 2-4 puta više ovog vitamina nego primjerice naranča, što znači da koža od ovog proizvoda naprosto blista. Osim toga, esencija sadrži dvije vrste hijaluronske kiseline i arktičku izvorsku vodu za bogatu hidrataciju. Lumene preparativnu i dekorativnu kozmetiku možete nabaviti i kod nas na web shopu Notino.hr i Lijepa.hr.

Makeup Store

Osim jednostavne, elegantne ambalaže koja ostavlja dojam sofisticiranosti, ovaj švedski brend omiljen je među Skandinavkama. Osnovan 1996., danas je vodeći brend u Švedskoj, ali i šire zbog inovativnih proizvoda, prihvatljivih cijena i odlične kvalitete.

Make up Store / Instagram

U njegovoj ponudi može se naći široki spektar proizvoda - od krema za lice, tonika i seruma do make-upa, kistova za šminkanje i proizvoda za njegu cijelog tijela. Posebno su popularna njihova sjenila i ruževi zbog visoke pigmentiranosti i trajnosti. Ako ih želite probati, nabavite ih na web shopu Nelly.com.

Maria Nila

Šveđani se također jako dobro razumiju i u njegu kose, što potvrđuje pomama za brendom Maria Nila. Potpuno veganski i cruelty free, ovaj brend nudi vrhunske proizvode za njegu i bojanje kose bez sulfata i štetnih kemikalija. Djeluju već više od 40 godina, a vrtoglav uspjeh bilježe i dalje i to ne samo u Švedskoj, već i na svjetskom tržištu.

Maria Nila / Instagram

Osim što osvaja estetski privlačnom ambalažom, Maria Nila u svojoj kolekciji ima pregršt proizvoda, čak i za najzahtjevniju kosu. Bilo da ju želite posvijetliti, potamniti ili joj dodati pastelni štih, ovaj brend vas neće razočarati. Najprodavanije su njihove boje za kosu, maske i regeneratori koji su dostupni na službenoj stranici brenda.

Alexander Sprekenhus

Norveški brend Alexander Sprekenhus osnovao je bivši muški model istoga imena, a posebnost njegovih proizvoda je jedan egzotičan sastojak kojeg svi volimo - arganovo ulje bogato vitaminom E. Ovaj snažni antioksidans možemo pronaći u svemu - od proizvoda za njegu lica i tijela do onih za kosu i parfema.

Alexander Sprekenhus / Instagram

Popularnu minimalističku ambalažu prihvatio je i ovaj brend, a neki proizvodi koji se ističu su hidratizirajući šampon i regenerator te linija za njegu lica.

Björk & Berries

Još jedan ekološki osviješten brend dolazi nam iz Švedske. Njihovi luksuzni proizvodi inspirirani su šumama sjeverne Švedske i stoljetnom skandinavskom beauty tradicijom. Što se tiče sastojaka, oni su prirodni i visokokvalitetni, a najzastupljeniji su breza, aloe vera i vještičja lijeska.

Björk & Berries / Instagram

Ono što je počelo kao malen projekt, brzo se pretvorilo u priznati brend koji osim proizvoda za njegu lica i tijela nudi i parfeme u simpatičnim minimalističkim bočicama. Proizvode možete kupiti na službenoj stranici ili web shopu Cult Beauty.

IsaDora

Najpoznatiji švedski drogerijski brend može se pohvaliti zaista velikim izborom najraznovrsnijih make-up proizvoda te svake godine oduševljava inovacijama. Ova kozmetika pojavila se još 80-ih godina, točnije 1983., a sve je osvojila elegantnim dizajnom i bogatom paletom boja.

IsaDora / Instagram

Posebna prednost IsaDora proizvoda je što su bez mirisa te su pogodni i za osjetljivu kožu. Jedan od popularnijh je paleta korektora korektivnih nijansi kojima možete neutralizirate tamne sjene ispod očiju. Možete ga nabaviti ovdje.

Ecooking

U Hrvatsku je nedavno stigao jedan Ecooking - vrlo zanimljiv, prirodni danski brend koji se fokusira na čiste sastojke, od kojih su neki čak i jestivi. Ambalaža mu je također minimalistička što odlično ocrtava skandinavski duh i način života 'manje je više'.

Ecooking / Instagram

Osnovala ga je Tina Søgaard u svojoj kuhinji ručno miješajući sirovine kako bi kreirala proizvode za njegu svoje kože koji su ubrzo osvojili njezinu obitelj i prijatelje, ali i mnoge druge ljubitelje kozmetike. U ponudi u Douglasu nalaze se gelovi za tuširanje, balzami, kreme, serumi te mnogi drugi proizvodi za njegu lica i tijela.

Linker
12. travanj 2024 02:25