"7 lovers"

Bivša urednica francuskog Voguea kreirala neodoljivu liniju uniseks parfema s prirodnim sastojcima

  • 09.05.2019. u 11:28

  • Autor:
    • Ida Tomašković

Kada je riječ o parfemima, obično ih dijelimo na ženske i muške, no sve više brendova izbacuje unisex parfeme koji odlično mirišu i na ženskoj i na muškoj koži. Novu kolekciju unisex parfema nedavno je izbacila i bivša urednica francuskog Voguea Carine Roitfeld koja je cijeli projekt financirala sama.

Kolekcija simpatičnog naziva "7 lovers" sadrži sedam mirisa koji su dostupni na njezinoj službenoj stranici i web shopu Net A Porter. Za razliku od velikih imena poput Toma Forda, Marca Jacobsa ili Yves Saint Laurenta, Roitfeld nije željela surađivati s tržišnim magnatima Estée Lauder Cos Inc. ili L’Oréal grupacijom jer je htjela zadržati kreativnu kontrolu i napraviti jedinstven proizvod.

Net A Porter

"Ovu kolekciju željela sam pokrenuti potpuno sama. Drago mi je da su mi mnoge prestižne parfemske kuće ponudile financijsku potporu, no sve sam ih odbila . Nikad nije bila stvar u novcu već u nasljeđu i strasti, a tim se stvarima vodim u svemu što radim", objasnila je. Iako pokretanje vlastitog posla nije nimalo lagano ni jeftino, Roitfeld nije htjela otkriti koliko je u njega uložila. "Znate, ja sam tipična Francuskinja - mi nikada ne pričamo o novcu", rekla je Roitfeld, također i osnivačica magazina CR Fashion Book.

Kako je nova u parfemskom svijetu, Roitfeld je projekt razvijala čak osam godina, a u svemu joj je pomogao njezin sin i poslovni partner Vladimir Restoin Roitfeld. Kako bi svaki od ovih sedam parfema bio jedinstven i točno onakav kakvog ga je Roitfeld zamislila, ona i sin surađivali su s parfumerima Aurélienom Guichardom, Pascalom Gaurinom i Yannom Vasnierom.

Carine Roitfeld Instagram

Roitfeld je potpuna neovisnost u ovom projektu pomalo i plašila jer, kako je rekla, nije bilo mišljenja treće strane koja bi davala savjete kako napraviti najbolji proizvod koji će biti konkurentan na tržištu. Zbog toga su se Carine i Vladimir okrenuli stručnjaku Fredericu Pignaultu koji im je objasnio što rade dobro, a što pogrešno.

Inspiraciju za kreiranje sedam unisex parfema Roitfeld je našla, pogađate, u svojih sedam ljubavi, stvarnih i izmišljenih, a jedan od njih je posvetila i svom sinu. Oko sastojaka, otkrila je, nije bilo kompromisa jer u parfeme nije željela stavljati mješavinu prirodnih i sintetskih molekula, već prirodne ekstrakte biljaka poput smilja, kanabisa ili marokanskog Orisa. Roitfeldini parfemi su bogati, odišu tajanstvenošću, a dolaze u jednostavnim, tamnim bočicama zemljane boje te ih možete nabaviti po cijeni od oko 1800 kuna.