Sofisticirana i neodoljiva

Celine kolekcija uniseks parfema napokon je vani! Znamo cijene i gdje ih možete nabaviti

Nakon čak 55 godina, francuska modna kuća Celine kreirala je novu kolekciju parfema koja je posebna po tome što je mogu nositi i žene i muškarci. Celine se ovim smjelim pothvatom pridružio Gucciju, Versaceu i drugim poznatim brendovima u slavljenju rodne neutralnosti.

Jedna od najočekivanijih parfemskih kolekcija konačno je ugledala svjetlo dana. Francuska modna kuća Celine prvi put u povijesti brenda dizajnirala je kolekciju uniseks parfema koja je od danas službeno vani. Pod nazivom "Haute Parfumerie" krije se 11 parfema, od kojih je devet dostupno odmah, a preostala dva moći ćete nabaviti početkom 2020. godine.

Hedi Slimane, kreativni direktor Celinea, koji je prošle godine promijenio estetiku brenda i dao mu novi, svježiji štih, zaslužan je i za kreaciju ovih parfema koje mogu nositi i žene i muškarci. Sami parfemi inspirirani su 60-ih i 70-ih godinama prošlog stoljeća, a Slimane je radio i na osmišljavanju njihovih naziva koji su doista intrigirajući i zanimljivi.

Tako se u kolekciji nalaze "Nightclubbing", "Reptile" ili primjerice "La Peau Nue", što u prijevodu znači "gola koža", a odlikuju ga note bergamota, ruže, bijelog irisa, rižinog pudera i vetivera, što je jedna vrlo jedinstvena kombinacija. Što se tiče samih bočica, Slimane je inspiraciju za njihov izgled pronašao u klasicizmu 17. stoljeća i francuskoj vještini izrade stakla.

Celine se izbacivanjem ove kolekcije, koja je prva kolekcija parfema još od 1964. godine, pridružio poznatim brendovima poput Guccija, Versacea, Jo Malonea i Diptyquea koji su prihvatili koncept rodne neutralnosti.

"Ispitujući više od 20 godina društvenog pojma roda u svojim fotografijama i kolekcijama, Slimane je usko i kulturološki povezan s pojavom muško-ženskog stila u modi, pa tako i u fotografiji, s posebnim naglaskom na androgenost. Zbog toga nova Celine kolekcija parfema odiše njegovim stilskim kodovima", poručili su iz modne kuće. Cijena bočice od 100 ml iznosi oko 1400 kuna, dok ćete za onu od 200 ml morati izdvojiti nešto više od 2000 kuna, a možete ih nabaviti na službenoj stranici brenda.

Linker
17. travanj 2024 21:30