Last Swab naslovna
Ekološki osviješteni

Danski kreativci proizveli su biorazgradive silikonske štapiće za uši koje će vam trajati cijeli život

Htjeli mi to priznati ili ne, plastika sve više ugrožava stanje našeg planeta, a jedan od najvećih zagađivača, pored plastičnih vrećica, su štapići za uši. S obzirom na to da ih ne koristimo samo za čišćenje ušiju, već i za make-up popravke i u druge svrhe, njihova potrošnja doseže velike razmjere, što je prilično alarmantno. Zato se ekipa iz Danske dosjetila inovativnog rješenja koje će nam definitivno promijeniti život.

Kako bismo podignuli ekološku svijest i svojim doprinosom utjecali na smanjenje zagađenja Zemlje, uvijek možemo posegnuti za alternativnim rješenjima jer njih uistinu ima. Hrvatska tvrtka Incite prošle je godine proizvela Lady's code štapiće za uši s papirnatom drškom. Osim što su funkcionalni, ovi štapići su i ekološki prihvatljivi jer osim papirnate drške imaju i posve papirnatu ambalažu.

Lady's Code

No, jedan od najnovijih izuma o kojem se naširoko priča jest Last Swab štapić napravljen od biorazgradivog silikona koji može trajati godinama, čak i cijeli život. Radi se o inovativnom proizvodu, a ekipa iza njega kampanju za štapić je objavila na raznim platformama poput Kickstartera i Indiegoga na kojoj prikuplja sredstva za proizvodnju i oglašavanje.

Last Swab Instagram

Silikonski štapić dolazi u dvije verzije - običnoj i onoj za make-up, a korištenje je jednako kao i kod plastičnih štapića. No, od plastičnih se razlikuju po tome što su perivi, duže traju i dolaze u osam simpatičnih boja. Osim toga, fleksibilni su, izdržljivi i čuvaju se u pripadajućim biorazgradivim kutijicama.

Last Swab Instagram

Danski kreativci Kåre Frandsen, Nicolas Aagaard i Isabel Aagaard zaista su mislili na sve i napravili odličnu stvar za očuvanje planeta, a njihove štapiće za sada možete nabaviti na spomenutim platformama i tako dati i svoj doprinos očuvanju jedinog doma kojeg imamo.

Linker
19. travanj 2024 11:05