Vichy Liftactiv Fresh Shot

I koži je potrebna hrana: Tretman s vitaminom C za blistav izgled lica

Nedostatak sna i stres svakodnevne su stvari s kojima se susreću poslovne žene. Kad se tome pridoda manjak vremena za beauty tretmane i redovite odlaske kozmetičarki, rezultat je umorna koža. Tada nastupa moćni vitamin C!

Ubrzan način života ostavlja sve manje vremena za brigu oko kože, a iscrpljenost se najprije vidi na licu - koža gubi elastičnost te se pojavljuju bore. U borbi protiv opuštenih crta lica, tena bez sjaja i smanjenja tonusa i punoće poput melema će djelovati vitamin C - nužan je za pravilno funkcioniranje organizma jer se bori protiv oksidacijskog stresa. Već s prvom dozom vitamina, koža poprima svjež i odmoran izgled - bez obzira na svakodnevne brige - pa će i make-up nanesen na glatko lice za večernji izlazak ili večeru s prijateljicama izgledati prefektno.

Dr.med. Željana Bolanča

U revitalizirajući učinak vitamina C uvjerena je i dr. Željana Bolanča. "Vitamin C je zlatni standard među antioksidansima koji sprječavaju starenje kože. Iako u organizmu postoje unutarnji antioksidansi, prvenstveno vitamini C i E, dolazi do njihove potrošnje te ih je potrebno nadomjestiti izvana kako bi neutralizirali djelovanje vanjskih štetnih faktora. Također, vitamin C je u prvom redu neophodan u sintezi kolagena. On je faktor koji stabilizira trostruku strukturu molekule kolagena, ali i potiče ekspresiju gena koji su zaduženi za proizvodnju kolagena. Ako stanicama kože koje stvaraju kolagen, dodamo vitamin C povećati će se sinteza kolagena i kože će biti čvršća i izgledati mlađe. Vitamin C u koži ima i antioksidativno djelovanje i putem neutralizacije slobodnih radikala nastalih djelovanjem štetnih okolišnih čimbenika i nakon oštećenja kože uzrokovanih UV zračenjem. Vitamin C stvara svojevrsnu barijeru od štetnih tvari izvana, a svakodnevna upotreba vitamina C u dnevnoj njezi, omogućit će mlađi, zdraviji i svježiji izgled kože."

Osim što se u njemu krije tajna blistave kože, sjajno je oruđe u borbi protiv poremećaja pigmentacije te smiruje kožu. Francuski stručnjaci uložili nekoliko godina u otkrivanje svih učinaka ovog moćnog vitamina, znajući da bez obzira na to što proživljava u tom danu, svaka žena želi izgledati savršeno. Osim vitamina C, otkrili su i da je hijaluronska kiselina zadužena za vječnu mladost kože, pa se i ona nalazi u novom antioksidacijskom tretmanu protiv umornog izgleda kože Vichy Liftactiv Fresh Shot. Prijeko potrebna doza svježine nalazi se u kapima seruma, a u jednom tretmanu na kožu lica će 15% čistog vitamina C djelovati poput vitaminske kure.

Znakovi starenja u roku 10 dana nestat će, a sitne bore bit će umanjene - no, samo ako se 4 do 5 kapljica svakodnevno kružnim pokretima umasirava u lice, baš kao što prije odlaska na spavanje obavezno skidamo šminku. Vitamin C trebao bi postati neizostavni dio jutarnje beauty rutine žena koje i bez šminke žele zasjati, a u kratkom roku koža lica postati blistavija, glađa i zategnutija te će nestati tragovi stresa. Nitko ne želi izgledati starije, a za mladenački izgled potrebno je izdvojiti samo nekoliko trenutaka ispred ogledala u vlastitoj kupaonici i riješiti se tena bez sjaja i znakova starenja. U prenatrpani raspored, između doručka i prvog sastanka, upišite vrijeme za serum - koža će vam biti zahvalna!

Linker
24. travanj 2024 08:01