Silvija Imbrišak
Preporuke iz prve ruke

Pet hrvatskih beauty blogerica otkrilo nam je proizvode koji su ih oborili s nogu u 2019.

2019. godina bila je preplavljena novitetima u beauty svijetu, kako među preparativnim, tako i među dekorativnim proizvodima. Hrpu njih temeljito su isprobale i domaće beauty blogerice te s nama podijelile koji su ih proizvodi potpuno oduševili i bez kojih ne mogu zamisliti svoju beauty rutinu.

Na kraju svake godine volimo izabrati najbolje trendove i proizvode koji su na nas ostavili najbolji dojam, a tko nam ih bolje može preporučiti od pravih zaljubljenica u kozmetiku? Zato smo zamolili pet domaćih beauty blogerica da nam otkriju proizvode koje su ove godine potpuno 'izuli iz cipela'.

Silvija Imbrišak - "Ith's Corner"

Silvija Imbrišak

Silviju Imbrišak, 28-godišnju beauty blogericu iz Bjelovara, u 2019. oduševila su čak tri proizvoda - jedan iz preparative i dva iz dekorative. Prvi na popisu je LUSH 'Let the good times roll' piling, jedini piling kojeg može koristiti svaki dan jer je izrazito nježan.

"Njegova tekstura je pomalo nalik smjesi plastelina i pijeska, osjećaj koji ostavlja na licu nakon ispiranja je izuzetan jer vas neće zatezati već će vaša koža zbog glicerina i kukuruznog ulja biti glatka i mirisna. Osim toga, miriše božanstveno po božićnim keksićima ispunjenim vanilijom, cimetom i karamelom", tvrdi.

Što se tiče dekorative, Silvija je vjerna Jeffree Star proizvodima, točnije tekućem ružu u nijansi 'Wifey' i 'Conspiracy' paleti.

"Nijansa 'Wifey' odmah je pri prvom nanošenju postala moj najdraži crveni ruž ikad. Sama tekstura mu je gušća, ali dovoljno tekuća da pri nanošenju klizi po usnama i ne ostavlja ljepljivi film nakon što se u potpunosti osuši. Ne isušuje usne i visoko je pigmentiran pa ga nemam potrebu nadograđivati. Jedini minus je taj što mu trajnost nije 100-postotna jer se ipak malo skida prilikom konzumiranja jela i pića", objašnjava.

Sama paleta, koju je Jeffree star napravio u suradnji s Shaneom Dawsonom, kaže Silvija, bila je prilično skupa investicija, ali se isplatila. "Prije svega želim istaknuti kako je tekstura svih 18 sjenila poznate JS baršunaste formule no neka od njih se ipak malo više truse čak i za takvu formulu. Samo nanošenje ovisi od nijanse do nijanse, ali ako zanemarimo 'fall out' mislim da se zaista lijepo nanose i nadograđuju. S ovom paletom možete napraviti koji god look želite jer vam zaista pruža širok spektar mogućnosti", zaključuje Silvija.

--> 7 hit proizvoda godine: O ovim preparatima se govorilo

Mirna Matković - "Lipstick's Blade"

Mirna Matković

Dvadesetčetverogodišnja Mirna Matković iz Đakova u 2019. isprobala je hrpu proizvoda među kojima ju je posebno dojmio Mixa Optimal Tolerance dvofazni odstranjivač šminke jer, kako tvrdi, skida apsolutno sve.

"S obzirom na to da se šminkam svaki dan, važno mi je imati djelotvoran proizvod za skidanje šminke, uključujući tuš i maskaru, a da nije preskup jer takve proizvode brzo potrošim. Ovaj odstranjivač košta oko 30 kn, skida sve, ne iritira kožu, ne peče, ne izaziva prištiće i zaista mi je pravo otkriće te sam potrošila desetak pakiranja u godinu dana", kaže Mirna.

Od dekorativne kozmetike izdvojila je Hills Sultry paletu poznatog američkog brenda Anastasia Beverly Hills kojeg obožavaju mnoge blogerice i vizažistice.

"Paleta me na prvu osvojila elegantnim, šljokičastim pakiranjem, a onda i velikom kvalitetom sjenila. Sjenila su iznimno pigmentirana, meke teksture i izvrsno se blendaju. Izbor nijansi odgovara mojim potrebama i bez previše razmišljanja mogu reći da je to jedna od najboljih paleta koju imam u kolekciji", otkriva.

Anita Šimunović - "A Lady"

Anita Šimunović

Anita Šimunović (25) iz Siska otkrila je svoje "čudo u bočici" u obliku japanskog Hada Labo Lotion no.1 Super Hydrator tonika.

"Iako u nazivu stoji losion, zapravo je riječ o serumu s hijaluronskom kiselinom. Iskreno, malo je reći da me je oduševio. U Japanu se svake dvije sekunde proda jedan, a sad razumijem i zašto. Nakon korištenja, koža postaje svježa i hidrirana. Brzo se upija i ne ostavlja mastan trag. Koristim ga svako jutro i večer prije kreme, a odličan je i kao baza za šminku. Sporo se troši te će vam za lice biti dovoljna dva do tri pritiska pumpice. Ne smijem zaboraviti na sastav koji za razliku od mnogih ne sadrži parfem ni alkohol. Savršen je izbor za suhu i osjetljivu kožu. Moja koža ga obožava!", otkriva Anita.

U ovoj godini isprobala je više od dvadeset različitih pudera, toniranih i BB/CC krema, u potrazi za savršenstvom, a na kraju se uvijek vraća samo jednoj - Farmasi CC kremi.

"Nevjerojatno je da se usred svih drogerijskih i high end proizvoda dragulj skriva baš u kataloškoj prodaji. Razlog zašto toliko volim ovu kremu je taj što na licu daje osjećaj kreme, a ima savršenu prekrivnu moć! Uz to, ne ističe teksturu kože i daje zdrav sjaj. Za duži vijek trajanja obavezno je setirajte te nećete imati problema cijeli dan. Cjenovno je pristupačna te joj obavezno dajte priliku", poručuje.

Mirela Bakran - "Dance of Victims"

Mirela Bakran

Otkad ju je isprobala, Zagrepčanka Mirela Bakran (29) ne odvaja se od hidratantne esencije "Nectar" domaćeg brenda Skintegra.

"Kao okorjelom masnokošcu tonik/esencija mi je unazad pet godina bio proizvod za koji sam mislila da je apsolutni višak jer nisam vidjela nikakve učinke osim pojačane hidratacije što sam mogla postići nekom jačom kremom ili serumom. Sada kada sam ga redovito koristim mogu reći da mi je jako hidratantan pa po danu redovito preskačem serum ili kremu ako ostajem kod kuće (inače obavezno nanosim SPF kada sam vani).

Uz to, odlično osvježava i hladi kožu. Lagan je poput vode, kakva mu je i tekstura, a učinak na mojoj koži mu je fenomenalna hidratacija, zdravi sjaj kože. Sve mi se više čini da mojoj koži daje 'plump' efekt jer su mi se i sitne linijice oko očiju počele smanjivati otkad sam ga uvela u rutinu. Kupam se u njemu svaki dan po nekoliko puta koliko ga obožavam! Jedini je proizvod koji me nimalo ne guši i koji ne osjećam na koži, ali vidim da djeluje", puna je hvale Mirela.

Dekorativni proizvod koji ju je ''izuo iz cipela'' je Laura Mercier puder u prahu za fiksiranje koji je već godinama na vrhu puder za fiksiranje make-upa, ali Mirela ga je tek nedavno isprobala.

"Uvijek sam mislila da mi ne treba puder za matiranje od 250+ kuna (unatoč tome što se sa svima ostalima sjajim kao disko kugla nakon četiri sata nošenja make-upa). Konačno sam ga kupila da vidim u čemu je štos i ostala oduševljena koliko dobro drži masnoću lica pod kontrolom, a uz to kamuflira sitne nedostatke kože kao što su proširene pore.

Tekstura mu je svilenkasta, jako fino mljevena, proziran je na koži i daje mat izgled. Koža izgleda pomalo i ''popeglano'', a i najveći masnokošci poput mene ne moraju se brinuti o masnom sjaju kože satima! Ovo je jedini puder koji koristim za sve prilike kada moram izgledati tip top na 12 sati ili više, koji neće dozvoliti podlozi ispod da sklizne prije vremena te neće istaknuti proširene pore i dati licu izgled Sahare. Po mojem mišljenju, apsolutni must have za sve cure koje muku muče s jakim lučenjem sebuma!", ističe blogerica.

Stela Blaž - Stela Sequin Makeup

Stela Sequin

Budući da svakodnevno šminka i sebe i druge, 25-godišnja Stela iz Virovitice treba kvalitetnu čistilicu za lice koju je pronašla u Garnier dvofaznoj micelarnoj vodi.

"Većini je teško pronaći idealan proizvod za uklanjanje šminke, a ja ga cijelu godinu nisam promijenila, što govori puno. Garnier dvofazna micelarna voda s uljem najbolje otapa puder s lica, odlično skida jake i vodootporne maskare što mi je inače bio najveći problem, a ne zaostaje ni u skidanju otpornih, tekućih mat ruževa. Idealna je za osjetljive oči, a iako se ne mora isprati s lica, preporučujem ispiranje i hidrataciju nakon nje kako ne bi zatezala i isušivala kožu", poručuje Stela.

Godinama nije bila na "ti" s olovkama za obrve pa je većinom koristila gelove i pomade brendova Anastasie Beverly Hills i MAC-a, no ove ju je godine neočekivano oduševila upravo jedna olovka.

"Catrice Slim’Matic Ultra Precise skinula je s trona sve što sam prije koristila za popunjavanje obrva. Vrlo je tanka, pigmentirana, ima mehanizam na odvrtanje te je idealna za tanke, rijetke obrve i precizno iscrtavanje. Dostupna je u više nijansi od kojih su sve odlične, prirodne i baš nam je to nedostajalo na makeup tržištu. Trajnost joj je još jedna jača strana, zalijepi se za kožu i ne mrda! Kad god sam u 2019. ostala bez nje, uhvatila me lagana panika. Nažalost, olovka se brzo troši, no s obzirom na to da je zaista izvanredan proizvod, neću se žaliti!", zaključuje.

Linker
19. travanj 2024 22:19