Vladimira Spindler
Pred ogledalom

Poznata voditeljica dobru liniju duguje svom ritmu života: 'Ustajem u pola šest, ne biram što jedem, a ovisna sam o jednom'

Maja Ciglenečki, zagrebačka tv i radijska voditeljica, koju odnedavno gledamo u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', cura je iz podsljemenske zone pa ne čudi da su joj duge šetnje šumom draže od znojenja u teretani.

Edukacija na YouTubeu

Sretna sam što imam neobično zdravu i kvalitetnu kosu. Ne štete joj ni kemikalije, kojima mi u salonu već petnaest godina rade pramenove, ni električna ‘pegla’ koju stalno koristim. Gledajući tutorijale na YouTubeu, svladala sam sve frizerske trikove i jako sam ponosna što si sama znam napraviti dobru frizuru - uglavnom valove s kojima postižem volumen. Kosa mi je potpuno ravna i bez neke intervencije ne izgleda baš najbolje, no čvrsta je pa frizura izdrži od pranja do pranja. Prije sam je oblikovala pomoću četke i fena, no to iziskuje više vremena i spretnosti. A uz poslove na televiziji i radiju te dvoipolgodišnjeg sinčića Luku najviše mi nedostaje upravo slobodnog vremena.

Isto lice sa šminkom i bez nje

Imam masnu i osjetljivu kožu kojoj šteti teška profesionalna šminka, pogotovo ako je ne odstranim odmah nakon izlaska iz studija. Ostavim li je na licu, odmah kreće borba s crvenilom i prištićima. Kad se sama šminkam, obavezno nanesem korektor za podočnjake jer sam kronično neispavana, a koristim mineralne pudere u prahu koje sam otkrila prije nekoliko godina i savršeno odgovaraju mojoj koži. Puder uvijek ‘učvrstim’ fiksatorom i mirna sam cijeli dan. Obavezno nanosim ružičasto rumenilo koje licu daje svjež, odmorni izgled te maskaru na trepavice. Volim se uljepšati, ali bez pretjerivanja. Na kraju dana, kada skinem šminku, ipak u ogledalu vidim istu osobu kao i sa šminkom.

Vladimira Spindler

Spavam kao beba s baby kremom

Moji preparati za njegu lica vrlo su jednostavnih formula i kupujem ih u drogerijama - za dan nešto hidratantno, a za noć biram neku od baby krema mog sinčića Luke. One su prirodne, imaju idealan omjer vlage i masnoće i savršeno mi odgovaraju. Nisam sklona trošiti novac na skupu kozmetiku.

Svaka staza vodi na vrh

Na dobroj liniji mogu zahvaliti samo ritmu života. Ustajem u pola šest, jedem sve i bez nekog reda - jer mi je posao prilično kaotičan - ali ne jedem kad nisam gladna. Paše mi boravak u prirodi i na svježem zraku tako da ću prije šetati nego se znojiti u teretani. Odrasla sam u Gračanima pa Medvednicu doživljavam kao produžetak dvorišta. S roditeljima sam se barem dva, tri puta tjedno penjala na Sljeme, a danas to radim sa suprugom i sinčićem, kojeg za sada nosimo na leđima. Poznajem gotovo svaku stazu koja vodi na vrh i nikad se ne bih mogla izgubiti. A planinarenje mi je najbolji način opuštanja i tjelovježbe. Poznajem, naravno, i sve sljemenske domove, no u njima se ne zadržavamo predugo - pojedemo štrudlu, popijemo kavu i natrag prema doma.

Vladimira Spindler

Žarke boje za dobro raspoloženje

Najsretnija sam kada ulovim tri, četiri sata slobodnog vremena u nekom shopping centru - samo za sebe. Obožavam kupnju, imam za nju živaca i odjeću mogu beskonačno dugo isprobavati. To me baš relaksira. U garderobu odem s najmanje desetak modela pa kombiniram, proučavam, razmišljam što mi od toga treba... Nisam impulzivan kupac, dobro promislim za što ću dati novac, a kupujem u pet-šest dućana koji imaju robu po mojoj mjeri i ukusu. Ne bježim od boja, iako u ormaru imam najviše crnih majica koje kombiniram sa žutim hlačama, crvenim ili kričavoplavim kaputom... Boje mi, zapravo, podižu raspoloženje.

Vjerna jednom mirisu

Prije sam obožavala parfeme citrusnih i slatkih tonova - zapravo, htjela sam mirisati po onom što sam voljela jesti. Posljednjih godina vjerna sam samo jednom parfemu, a to je Giorgio Armani Aqua di Gioia - elegantna, prozračna mirisna kreacija za svako doba dana i za svaku priliku. I koliko god u parfumerijama isprobavala neke druge mirise, uvijek se vraćam njemu.

Linker
19. travanj 2024 08:40