Unsplash
Lako je

Prozračan i vizualno savršen ten vrlo je lako postići: Slijedite ova tri koraka

Ako ste i vi među ženama kojima je prozračan, svjež ten nedostižna bajka, razveselit će vas činjenica da ga je zapravo vrlo lako postići i to u samo tri koraka.

Naša koža zbog svakodnevnih loših utjecaja poput stresa, slobodnih radikala, smoga i štetnog sunčevog zračenja može naizgled postati umorna, siva te izgubiti onaj zdravi sjaj. Još ako tome dodamo i nanošenje make-upa na dnevnoj bazi i njegovo neredovito uklanjanje, dobijemo priličan kaos na licu.

Ako ste i vi među ženama kojima je prozračan, svjež ten nedostižna bajka, razveselit će vas činjenica da ga je zapravo vrlo lako postići i to u samo tri koraka.

Dobra hidratacija

Chanel
Chanel Hydra Beauty Camellia Water Cream, 455 kuna

Kako se naše tijelo sastoji od 70 posto vode, redovita hidratacija ključ je napete i zdrave kože. Osim što će unošenjem dovoljne količine vode koža doslovno procvjetati, dodatnu vlagu dat će joj i proizvodi bogati aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline.

Još jedan sastojak koji u kombinaciji s ovim prvim daje odlične rezultate jest ekstrakt cvijeta bijele kamelije. Ovaj moćan duo, koji možemo naći u novom Chanel Camellia Water Cream fluidu za blistav ten, održava razinu vlage unutar stanica te sprječava da ona nestane. Također, ovaj fluid idealan je za pripremu kože prije nanošenja make-upa jer se brzo upija i vlaži kožu u vrlo kratko vrijeme.

UV zaštita

Chanel
Chanel UV Essentiel Gel Creme, 464 kune

Zaštita od sunca sljedeći je važan korak u očuvanju mladenačkog izgleda kože. Nismo niti svjesni koliko su štetne sunčeve zrake ako smo njima izloženi duže vrijeme. Iako se putem sunca opskrbljujemo D vitaminom, UV zrake uništavaju kolagen i elastin koji kožu čine napetom i jedrom te uzrokuju tamne mrlje.

Dakle, dobru kremu za zaštitu od sunca trebalo bi nanositi svakog dana, a jedna od takvih je Chanel UV Essentiel gel krema. Iznimno je lagana zbog svoje gelaste teksture pa kožu neće opteretiti, a make-up će lakše sjesti na nju. Osim što pruža zaštitu od UVA i UVB zraka, ova gel krema bogata je snažnim antioksidansima i sastojcima protiv onečišćenja poput ekstrakta biljke briofilum i pustinjskog kvasca. Oboje djeluju kao zaštita od stresa, sprječavaju pojavu tamnih mrlja i ostalih znakova starenja.

Prozračni make-up

Chanel
Les Beiges paleta sjenila 717 kuna, Les Beiges Healthy Glow puder 422 kune, Les Beiges Water Fresh podloga 506 kuna, Les Beiges Lip Balm 287 kuna

Nakon dobre hidratacije, slijedi završni korak, a to je lagan make-up. U proljeće i ljeto nije nam potrebno mnogo šminke kako bismo postigli odmoran izgled, a danas je no make-up make-up look više u trendu nego tona šminke na licu.

Za postizanje prirodnog izgleda najbolji su izbor lagani puderi koji su neprimjetni na koži te zemljane, neutralne boje. Nećete pogriješiti ako se u vašoj kozmetičkoj torbici nađe nova Chanel linija Les Beiges.Water-fresh Tint podloga idealna je za postizanje prozračnog tena uz optimalno prekrivanje. Osim što prekriva nedostatke, ova podloga bogato hidratizira kožu zahvaljujući biljnom glicerinu i ekstraktu tamarinda.

Nakon nanošenja pudera, koži ćete dati dodatan sjaj uz Les Beiges Healthy Glow Sheer puder koji nećete niti osjetiti na licu. Dolazi u čak sedam nijansi među kojima ćete sigurno naći odgovarajuću za svoj ten. Za divan pogled tu je i Chanel Les Beiges paleta sjenila s neutralnim mat i metalik nijansama koje će se uklopiti u svaki look, a Chanel Les Beiges Glow balzam s E vitaminom, moringa maslacem i pigmentima u boji cigle prilagodit će se boji vaših usana i ujedno ih štititi.

Svi Chanel noviteti moći će se nabaviti od sljedećeg tjedna u odabranim parfumerijama.

Linker
18. travanj 2024 20:07