Neizostavan

Trešnja je novi moćan sastojak koji biste što prije trebali uvesti u njegu kože

Što se tiče njege kože, ovo je ljeto bilo u znaku proizvoda s voćnim ekstraktima koji, osim što divno mirišu, bogatu njeguju, vlaže i daju koži potrebne vitamine. Lubenici, ananasu i kiviju pridružila se i trešnja, ukusno voće koje ima nebrojene pogodnosti za kožu te je sve češće možemo pronaći u kozmetičkim proizvodima.

Dakako, na popisu sastojaka neće pisati "trešnja" već najčešće "prunus serotina" koji označava ekstrakt divlje trešnje. Osim ovoga termina, prisutna su još dva - "acerola" koji označava voće slično trešnji koje se može naći u tropskih predjelima te "tart cherry" koja označava višnju (nastalu križanjem slatke trešnje i kiselijih divljih vrsta) te se najčešće nalazi u dodacima prehrani.

Brane kožu od slobodnih radikala

Baš kao i ananas, trešnje su bogate vitaminom C, vrlo moćnim antioksidansom koji pomaže koži u obrani od vanjskog zagađenja, odnosno slobodnih radikala te umiruje bilo kakve upale. Osim toga, vitamin C djeluje i kao izbjeljivač mrlja pa biste za trešnjama trebali posegnuti i ako se želite riješiti hiperpigmentacija.

Iako će ekstrakt trešnje koristiti svim tipovima kože, najviše će koristi od njega izvući suhi tipovi jer su trešnje bogate vodom te zbog toga pružaju zavidnu dozu hidratacije. Ako vaša koža djeluje umorno i sivo, serum ili krema s ekstraktom trešnje vratit će joj jedrinu i blistavost. Masna i mješovita koža trebaju lakše teksture pa je za njih idealan serum, dok ćw bogata krema odgovarati suhom tipu kože.

Paula Begoun, osnivačica poznatog kozmetičkog brenda Paula's Choice, već neko vrijeme iskorištava sve prednosti trešanja u svojim proizvodima te je kreirala cijelu kolekciju posvećenu ovom moćnom voću. U galeriji pogledajte naše prijedloge proizvoda s ekstraktom trešnje.

Cult Beauty

Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream, 496 kuna