Instgaram Nina Ricci
Jednostavno neodoljivi

U nove Nina Ricci parfeme zaljubit ćete se na prvi pogled, savršeni su za proljeće i ljeto

Ako ste u potrazi za laganim proljetno-ljetnim mirisima, tri nova parfema francuskog brenda Nina Ricci potpuno će vas osvojiti. Osim što izgledom neodoljivo podsjećaju na ljetne deserte, zaljubit ćete se i u njihovu savršenu kombinaciju voćnih, citrusnih, cvjentih i drvenastih nota.

S dolaskom toplijih dana okrećemo se nešto laganijim parfemima koji nas na vrućinama neće zagušivati. Jedni od takvih su i Les Sorbets francuskog brenda parfema Nina Ricci nastali u suradnji s talijanskim Amorino sladoledima. Njihove vesele bočice u obliku jabuke osvajaju na prvi pogled te su nalik pravom sorbetu koji odlično osvježava tijekom vrućina.

Les Sorbets parfemi dolaze u limitiranom izdanju u tri boje - ružičastoj, zelenoj i plavoj, odnosno Les Sorbets de Nina, Les Sorbets de Bella i Les Sorbets de Luna, a cijela kampanja podsjeća na ljeto kada neopterećeno uživamo u moru, suncu, sladoledu i ostalim ljetnim radostima.

Les Sorbets de Nina idealan je izbor za one koji obožavaju slatkasto-voćne parfeme. Baza ovog parfema su praline, a note limuna, maline i klementine dale su mu osvježavajući štih. Parfumer Olivier Crest nadopunio je originalnu verziju Nina parfema slasnom notom karamele.

Zelenu jabuku odnosno Les Sorbets de Bella kreirala je parfumerka Sonia Constant kao spoj citrusnih voćnih nota i nježnih cvjetnih akorda. Bazu čine drvene note, dok zelena mandarina, grejp, žele od ruže i ljubičica ovom parfemu daju živost pjenušavog voćnog nektara.

I naposlijetku, parfumer Fabrice Pellegrin zamislio je Les Sorbets de Luna kao interpretaciju svježeg voća i zaleđenog buketa cvijeća. Bazne note cedra i mošusa daju mu mliječni štih, a 'buket cvijeća' sastoji se od nota jasmina, magnolije i božura. Poseban sastojak Lune je Nashi kruška koja je zaokružila ovaj voćno-cvjetni koktel.

Kako pravilno nanijeti parfem?

Iako mnogi često trljaju zapešća nakon što su ih pošpricali parfemom, to je jedna od najgorih grešaka koju možete napraviti. Zašto? Trenje koje nastaje trljanjem potiče kožu na lučenje enzima koji mijenjaju miris pa parfem gubi svoj prvotni smisao.

Umjesto toga, parfem nanesite na dno vrata, iza ušiju, na unutrašnjost laktova, a možete ga nanijeti i ispod grudiju i pustite ga da se osuši. Također, nanosite ga na golo tijelo, a ne na odjeću jer na njoj može ostaviti trajne mrlje.

Što se tiče nanošenja parfema na kosu, ovo vrijedi samo ako ste kosu netom prije oprali. Stavite li ga na neopranu i prljavu kosu, masnoća će promijeniti njegov miris.

Linker
19. travanj 2024 12:56